Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Ανακοίνωση ΑΡ.ΕΝ. για το άσυλο

Νοέμβριος 13, 2009 Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση της Αριστερής Ενότητας για το Άσυλο — 13-11-09


Από χθες το βράδυ, οι σχολές του κέντρου του ΕΚΠΑ, η Πάντειος και η ΑΣΟΕΕ είναι κλειστές μετά απο απόφαση των πρυτάνεων. Και σαν να μην  έφτανε αυτό, αστυνομικοί είναι στημένο μπροστά στις εισόδους και φυλάνε τα κτίρια. Ειδικά στην Πάντειο και στο Παιδαγωγικό , όπου υπήρχε ορισμένη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου, η αστυνομία δεν επέτρεπε στους φοιτητές να προσπελάσουν ούτε καν τον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου. Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά απο πάρα πολλά χρόνια που επί της ουσίας καταστέλλεται προσπάθεια διεξαγωγής πολιτικής διαδικασίας φοιτητών.

Καταγγέλουμε την ενορχηστρομένη αυτή επίθεση κατά του ασύλου από το νέο Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» και τις πρυτανικές αρχές των ιδρυμάτων αυτών. Θέλουμε να τους θυμίσουμε ότι το άσυλο ορίζεται απέναντι στις δυνάμεις καταστολής και αυτό που συμβάινει σήμερα είναι ο βιασμός του. Καμία δικαιολογία του «φόβου ταραχών» δεν μπορεί να σταθεί, πόσο μάλλον σε συγκροτήματα που απέχουν χιλιόμετρα απο το κέντρο της Αθήνας. Και προφανώς η περιφρούριση του ασύλου εναπόκειται στους Φοιτητικούς Συλλόγους και την πανεπιστημιακή κοινότητα συνολικά.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει για ακόμη μια φορά πώς αντιλαμβάνεται την «αλλαγή» στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος, δίνοντας δείγματα γραφής τόσο του  σχεδίου των πρώτων εκατό ημερών, όσο και της πολιτκής που  πρόκειται να ακολουθήσει συνολικά. Και το κάνει λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, που σηματοδοτεί ακριβώς τους αγώνες των φοιτητών για την ελευθερία. Το φοιτητικό κίνημα δεν πρόκειται να ανεχτεί αυτήν την επίθεση και θα απαντήσει δυναμικά.
 

Μοιράσου το