Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Ανακοίνωση για τις εκλογές 20/5

Μάιος 20, 2015 Ανακοινώσεις

Την Τετάρτη 20-5, σε συνέχεια της προηγούμενης κατάστασης στον Φοιτητικό Σύλλογο ΑΣΟΕΕ “Σωτήρης Πέτρουλας”, οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι εκ νέου με εκφυλιστικές διαδικασίες που αναπαράγουν την απονέκρωση τους . Οι δυνάμεις της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ από κοινού με τη ΡΑΣ ΕΑΑΚ, εμμένωντας στην αρχική τους στάση- βασισμένη στην απόφαση ενός οργάνου που έχει αυτοκαταργηθεί ένα χρόνο πριν (Δοιηκητικό Συμβούλιο) -προχώρησαν σε στήσιμο καλπών για συνέχιση των εκλογών στα τμήματα που οι κάλπες διατηρήθηκαν (και οι οποίες βρίσκονταν υπό τη κατοχή και την “ευθύνη” της ΠΑΣΠ και των ΕΑΑΚ σε άγνωστο χώρο εκτός ΑΣΟΕΕ) και εκ νέου διαδικασία στις κάλπες που χάθηκαν.

Οι υπόλοιπες δυνάμεις του συλλόγου καλούσαν συνεχώς με επιμονή και ενωτική διάθεση να εγκαταλείψουν την παράλληλη διαδικασία και να προσέλθουν στην ΑΣΟΕΕ ώστε να πραγματοποιηθεί μία και εννιαία διαδικασία από την αρχή για όλα τα τμήματα. Παρότι αρχικά δεν υπήρχε θέληση, εν τέλει οι δυνάμεις του συλλόγου απόφασισαν να συζήτησουν. Η ΠΑΣΠ εμένοντας σε μια κάθετη και αδιάλακτη στάση υποδαύλισε ουσιαστικά την συζήτηση, ενώ τα ΕΑΑΚ περιχαραχώθηκαν στη λογική ότι θα συμφωνούσαν σε πρόταση μόνο σε περιπτώση ομοφωνίας, αποκλειώντας ουσιαστικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η μόνη πραγματική προσπάθεια που έγινε λοιπόν για να πραγματοποιήσει ο σύλλογος ενιαία διαδικασία δεν κατάφερε να αποφέρει καρπούς αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη λογική της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ ότι ο σύλλογος αποτελεί τσιφλίκι της.

Φυσικά δεν έλειψαν και πρακτικές τραμπουκισμού από την ΠΑΣΠ και μια εχρθική και απαξιωτική στάση από τη ΡΑΣ-ΕΑΑΚ απέναντι σε φοιτητές εκπροσώπους άλλων φοιτητικών δυνάμεων που δεν συμμετείχαν στη διαδικασία όταν εκείνοι αποφάσισαν να επισκεφτούν το χώρο του Πανελληνίου με τη πρόθεση να αποσύρουν τα ψηφοδέλτια τους, τα οποία η ΠΑΣΠ παράτυπα και πρωτοβουλιακά είχε τυπώσει και τοποθετήσει στις κάλπες Παράλληλα οφείλουμε να καταδείξουμε την εξωφρενική και ξεδιάντροπη στάση της ΡΑΣ-ΕΑΑΚ που δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου από την αρχική της θέση και νομιμοποίησε στη πράξη πρακτικές που θεωρητικά έπρεπε να την βρίσκουν αντίθετη. Συγκεκρίμενα, μας είναι αδιανόητο πως το σχήμα της ΡΑΣ-ΕΑΑΚ έδωσε αριστερό άλλοθι σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, με την υπογραφή του, την ανοχή και κυρίως τη συμμετοχή και τη στήριξη της.

Καλούμε λοιπόν τους φοιτητές να πάρουν τις διαδιακασίες του συλλόγου στα χέρια τους και να δραστηριοποιηθούν στη κατευθύνση της διασφάλισης όλων των δημοκρατικών δομών του. Τέλος το φοιτητικό κίνημα στο συνόλο του καλείται να υπερασπιστεί το δικαίωμα διεξαγωγής εκλογών στα πλαίσια συνέχισης των ενιαίων δημοκρατικών διαδικασίων , τα οποία άλλωστε αποτελούν διαχρονικές κατακτήσεις του.

υγ. Εν τω μεταξύ λόγω χαμηλής συμμετοχής η εκλογική διαδικασία στον Πανελλήνιο έχει σταματήσει.

Μοιράσου το