Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Ανακοίνωση – κάλεσμα για τη δίκη του συντρόφου Ν. Φλώρου στις 1-10-2015

Σεπτέμβριος 30, 2015 Ανακοινώσεις, Καλέσματα

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, η Αριστερή Ενότητα Αθήνας πραγματοποίησε δράση ακτιβισμού στο πολιτικό γραφείο του τότε υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ήταν  οι μέρες που έπονταν την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Στις 20 του ίδιου μήνα, το σκάφος του λιμενικού που είχε εντοπίσει τη βάρκα με τους 28 επιβαίνοντες, την εγκατέλειψε αφού αναποδογύρισε καθώς προσπαθούσαν να την τραβήξουν προς τα ύδατα της Τουρκίας, με αποτέλεσμα τον πνιγμό 12 μεταναστών και μεταναστριών.

Εκείνη τη μέρα, στις 11 το πρωί, συγκεντρώθηκαν περί τους 50 φοιτητές οι οποίοι κρατώντας απειλητικά πανό και αυτοκόλλητα, ενώ χρησιμοποίησαν τις επικίνδυνες ντουντούκες τους για να φωνάξουν συνθήματα, με αιχμηρά χαρτιά τύπου Α4 με το κείμενο παρέμβασης και διαμαρτυρήθηκαν συμβολικά για την επιλογή του υπουργείου και της κυβέρνησης να (μην) ακολουθεί κάποια βιώσιμη και σχεδιασμένη με ανθρώπινους όρους μεταναστευτική πολιτική, συμβάλλοντας στη μετατροπή της Μεσογείου από θάλασσα σε υγρό τάφο. Η δράση αυτή, που χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ ως «επίθεση και κατάληψη των γραφείων», αντιμετωπίστηκε με αδικαιολόγητη, τυφλή βία και καταστολή από δυνάμεις των ΔΕΛΤΑ, με ύβρεις, χτυπήματα και απόπειρες να διεμβολιστούν οι φοιτητές από τις μηχανές τους. Αποτέλεσμα: 46 προσαγωγές με μία να μετατρέπεται σε σύλληψη. Μεταξύ των προσαγωγών, ένας περαστικός που απλώς επέλεξε να μη σταθεί απλός θεατής αλλά να σπάσει τη σιωπή, καταδικάζοντας το αυτονόητο.

Ένα χρόνο και 9 μήνες μετά, ο σύντροφος Νώντας Φλώρος καλείται να παραστεί ενώπιον της δικαιοσύνης, με τις κατηγορίες της αντίστασης, εξύβρισης και πρόκλησης σωματικής βλάβης. Κατηγορίες που κατά τις συνηθισμένες πρακτικές της ΕΛΑΣ απαγγέλλονται χωρίς να ευσταθούν, με μάρτυρες τους ίδιους τους αστυνομικούς ή τους φίλους τους. Η στοχοποίηση ενός συντρόφου και η αντιμετώπιση με τέτοιο τρόπο μιας διαμαρτυρίας για το δικαίωμα στη ζωή δεν μας εκπλήσσει, καθώς η ΕΛΑΣ έχει ξεκάθαρα φανερώσει το πρόσωπό της, με τις φασιστικές απόψεις να κυριαρχούν εντός της που έρχονται συμπληρωματικά με τη δομή και το ρόλο που επιτελεί.

Καλούμε την Πέμπτη 1η Οκτώβρη στις 9 το πρωί, στο κτήριο 7 της] Ευελπίδων σε αλληλεγγύη για την άδικη δίωξη του συντρόφου.

 

 

Συντονιστικό ΑΡιστερής ΕΝότητας

Μοιράσου το