Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Ανακοίνωση της ΑΡΕΝΑ και του ΦΣ ΑΣΟΕΕ για την αστυνομική επίθεση στους μετανάστες μικροπωλητές

Οκτώβριος 19, 2012 Ανακοινώσεις

Σήμερα το πρωί στις 11.00 σταθήκαμε μάρτυρες σε μια συντονισμένη και οργανωμένη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής και τους φασίστες στους μετανάστες μικροπωλητές, με πτυσσόμενα γκλοπ (ακόμα και από άτομα με πολιτικά) και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στον προαύλιο χώρο της σχολής.

Τέτοιες ενέργειες δεν βασίζονται σε καμία επιχειρησιακή λογική καταπολέμησης του παρεμπορίου, αλλά αποτελούν τμήμα μιας σειράς ξεκάθαρων τακτικών επιθέσεων κατά μεταστανών και συμβαίνουν ήδη εδώ και έναν χρόνο.

Την ίδια στιγμή, η πρυτανεία της σχολής σχολιάζει τα περιστατικά ως τυχαία, δυσάρεστα γεγονότα που δεν εμπίπτουν στην δικαιοδοσία της. Αρνείται εσκεμμένα να λάβει θέση, ακολουθώντας πλήρως τη γραμμή της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, δίνοντας το ελέυθερο στις ασυτνομικές δυνάμεις και τους φασίστες να πραγματοποιούν τις δολοφονικές τους επιθέσεις στο κατώφλι της σχολής (ενίοτε και μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ).

Εμείς, όμως, δεν μπορούμε να μην πάρουμε θέση. Εξηγούμε ότι δεν πρόκειται να συνηθίσουμε την στρατοπεύδεση δυνάμεων καταστολής στην εξώπορτα των τελευταίων εναπομείναντων ανοιχτών κοινωνικών, επιστημονικών και πολιτικών χώρων.

Τέλος, ότι δεν πρόκειται να συνηθίσουμε στην μονιμότητα μίας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει εγκαθιδρυθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Οι δικές μας ανάγκες είνια διαρκείς και καθημερινές, και δεν έχουν καμία σχέση με το κράτους του φόβου και της τρομοκρατίας. Η θέση μας θα είναι δίπλα στους ασθενέστερους και στους καταπιεσμένους, όπου κι αν ανήκουν, από όπου κι αν προέρχονται.

Μοιράσου το