Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Απόφαση του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» 12/9/2016

Σεπτέμβριος 12, 2016 Αποφάσεις ΦΣ ΑΣΟΕΕ

Η άνοδος του φασισμού σε επίπεδο πολιτικής απεύθυνσης και εκπροσώπησης, που συνέπεσε με τις πολιτικές λιτότητας και καταστολής των μνημονιακών χρόνων, αφήνει πίσω της μια σειρά από θύματα. Ο Παύλος Φύσσας, δολοφονημένος στις 18/9/2013 από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Ρουπάκια, γνωστός για τη δράση του στο αντιφασιστικό κίνημα, ήταν ένα εξ αυτών. Η Χρύση Αυγή αποτέλεσε το κύριο εκφραστή της νεοναζιστικής βίας, επιτιθέμενη σε κοινωνικούς και κινηματικούς χώρους, σε εργατικές κινητοποιήσεις και δράσεις καθώς και συστήνοντας πογκρόμ εναντίον μεταναστών και προσφύγων.

 

Με αφορμή την ημέρα της δολοφονίας Φύσσα δηλώνουμε ως ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» ότι καταδικάζουμε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και ότι στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μόρφη νεοναζιστικής και ρατσιστικής βίας. Συγκεκριμένα καλούμε και συμμετέχουμε στην αντιφασιστική κινητοποίηση και στις εκδηλώσεις για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα, το Σάββατο 17/9 στις 18.00 επί της Π. Τσαλδάρη στο Κερατσίνι

 

Υπογράφουν: ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ (5 έδρες),ΔΑΠ- ΝΔΦΚ (4 έδρες), Ενωτική Πρωτοβουλία (ΡΑΣ ΕΑΑΚ- ΑΡΕΝΑ- ΑΡΔΙΝ) (1 έδρα), ΠΚΣ ( 1 έδρα)

Η ΠΚΣ σημειώνει: » Συμφωνούμε αλλά δεν αναγνωρίζουμε το ΔΣ. Καλούμε σε κινητοποίηση των συνδικάτων με αφορμή τη δολοφονία Φύσσα. »

 

Μοιράσου το