Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Αποφυλάκιση Ρουπακιά ή αλλιώς «πως να κάνεις πλάτες στους φασίστες»

Μάρτιος 21, 2016 Πολιτικά Κείμενα

Ας ξαναθυμηθούμε τί συνέβη τα μεσάνυχτα  της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στην Αμφιάλη. Ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας κάθεται σε μια καφετέρια όπου τον εντοπίζουν οι χρυσαυγίτες της περιοχής και αφού πρώτα λογομαχούν, οι φασίστες καλούν τα τάγματα εφόδου στο σημείο. Ο Παύλος Φύσσας και η παρέα του βγαίνοντας από το μαγαζί βλέπουν το τάγμα εφόδου να κατευθύνεται προς το μέρος τους και τότε βγαίνει από το αυτοκίνητο ο Ρουπακιάς, πλησιάζει τον Φύσσα  και τον μαχαιρώνει στην καρδιά στριφογυρίζοντας μάλιστα το μαχαίρι ως επαγγελματίας δολοφόνος. Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία παραμένει αμέτοχη και παρακολουθεί από μακριά έως ότου γίνει η δολοφονία.

Ο Ρουπακιάς ομολογεί αμέσως την δολοφονία. Η Χ.Α. αρνείται ότι είχε ποτέ σχέση με το Ρουπακιά. Τα στοιχεία όμως άλλα αποδεικνύουν: όχι μονο ήταν οπαδός της ΧΑ αλλά ήταν και βασικό στέλεχος της Τοπικής Ομάδας ΧΑ στην Νίκαια και εκπαιδευμένος δολοφόνος. Στη δικογραφία φαίνεται  επίσης ότι ο Γ. Πατέλης είναι υπεύθυνος της Τ.Ο. Χ.Α. Νίκαιας και εμφανίζεται ο ίδιος ο Πατέλης να λέει σε μάζεμα της ΧΑ κατά λέξη ότι δεν λειτουργούν αυτόνομα και ότι για οποιαδήποτε δράση θα πρέπει να έχουν  την έγκριση από τον πυρηνάρχη της ευρύτερης περιοχής Γ. Λαγού. Στο ίδιο βίντεο ο Πατέλης μιλάει για τη συγκρότηση μιας ομάδας 30 ατόμων και τούς δίνει εντολή «να σφάξουν ό,τι κινείται».

Ο Ρουπακιάς κατηγορείται για ανθρωποκτονία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Παρά το άφθονο αποδεικτικό υλικό, στις 18/3 του 2016 αποφυλακίστηκε καθώς παρήλθε το 12μηνο και το 18μηνο αντίστοιχα για την καθε κατηγορί της προφυλάκισής του. Όταν πρόκειται για φασίστες που δολοφονούν, η δικαιοσύνη,τούς βγάζει στο 18μηνο κάτι που δεν κάνει ποτέ όταν πρόκειται για αγωνιστές, αριστερούς, αναρχικούς και όσους χαλάνε την ηρεμία του συστήματος. Γιατί δε μπορούμε να ξεχασουμε ούτε τη στάση των οργάνων της τάξης και της δικαιοσύνης στις περιπτώσεις πχ του Κώστα Σακκά (ο οποίος αντιμετωπίζοντας ένα αίωλο κατηγορητήριο προφυλακίστηκε 30 ολόκληρους μήνες και δε βγήκε παρά μόνο αφού προέβη σε απεργία πείνας) ή του Νίκου Ρωμανού (ο οποίος ακόμα και μετά από τις 41 μέρες απεργίας πείνας δεν πήρε ποτέ την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται) ούτε τις  τόσες αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις σε κάθε πορεία διαδηλωτών που απλώς φάνηκαν περίεργοι στους μπάτσους ή στα ασανιστήρια που έχουν υποστεί συλληφθέντες από τη ΓΑΔΑ μέχρι το Βελβεντό.

Γίνεται ξεκάθαρο λοιπόν για άλλη μια φορά, ότι η δικαιοσύνη αφήνει στα μαλακά κράτος και παρακράτος και εκδικείται όσους διαταράσσουν τη “κανονικότητα”, διαδραματίζοντας έναν καθαρά μεροληπτικό ρόλο στο παιχνίδι. Γι’ αυτό και δεν έχουμε καμία πίστη ότι το φασισμό θα τον πολεμήσουμε μέσω της δικαστικής οδού. Αντίθετα ξέρουμε ότι το τσάκισμα του φασισμού θα έρθει μέσα από τους δρόμους και τα κινήματα.

*Θυμόμαστε πολύ καλά τη προβολή των ΜΜΕ στη ΧΑ και το πλυντήριο που της έστησαν (με την “Πρώτη Γραμμή” του ΣΚΑΪ να διαβεβαιώνει ότι η δολοφονία του Φύσσα έγινε για οπαδικούς λόγους) καθώς και το εξώφυλλο του Πρώτου Θέματος με τον μαχαιρομένο Παύλο Φύσσα αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο) όπως και το ότι τη νεοναζιστική συμμορία τη ψήφισαν και πριν και μετά τη δολοφονία του Φύσσα περίπου 400.000 “συμπολίτες” μας.

Μπάτσοι, TV, δικαστές και ψηφοφόροι των ναζί, είστε δολοφόνοι κι εσείς

Μοιράσου το