Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Χάσαμε το μέτρημα απ’ τα πολλά Success Story…

Οκτώβριος 14, 2015 Καλέσματα

Μέρος δεύτερο λοιπόν για ένα ακόμα επεισόδιο της σειράς «success story» που συμπληρώνει 5ετία στη χώρα μας η ψήφιση των 31 προαπαιτούμενων του Οκτώβρη. Αυτά, προσθετικά στα 21 του Σεπτεμβρίου θα αποτελέσουν το υποκείμενο της αξιολόγησης των συνολικά 52 προαπαιτούμενων από την οποία θα εξαρτηθεί η εκταμίευση 3 δις. ευρώ που θα κατευθυνθούν στην αγορά θεωρητικά καθώς και η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την απομείωση του χρέους (όχι «κούρεμα» γιατί αυτό έχει αποκλειστεί). Με μια πιο προσεκτική ανάγνωση όμως, τα επικείμενα μέτρα ούτε κοινωνικό πρόσημο έχουν όπως ευαγγελιζόταν η κυβέρνηση ούτε βοηθούν τη χώρα να «βγει» ξανά στις αγορές όπως πιπιλίζουν οι πολιτικότατα νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες που αποκαλούνται θεσμοί.

Από οικονομικό πλάνο…

Πέρα από τις φορολογικές αλλαγές (που και πρωτοετής φοιτητής καταλαβαίνει), και θετική κατεύθυνση να είχαν, τόσο συχνά που αλλάζουν καμία σταθερότητα και επενδυτικό αέρα δε θα επιφέρουν (τα ίδια τους τα επιχειρήματα καταρρίπτονται). Αξιόλογο κομμάτι αποτελεί η προώθηση του πλαστικού χρήματος έναντι των μετρητώβ. Με πρόφαση τη μείωση της γραφειοκρατίας και την πάταξη της φοροδιαφυγής, έρχεται να υλοποιηθεί το ένα από τα 2 μεγαλύτερα project του νέου μνημονίου, αυτό του ελέγχου των χρηματοροών. Σταδιακά όλες οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω τραπέζης, όποτε ότι χρήμα κυκλοφορεί θα είναι χαρτογραφημένο και με τη βούλα. Φυσικά αυτό δε θα ήταν κακό αν δε συνοδευόταν με επιπλέον υφεσιακά μέτρα τα οποία θα στείλουν το μικρομεσαίο κλάδο στην αφάνεια. Πως όμως αντιμετωπίζουν την ενδεχόμενη αντίσταση από τον κόσμο της εργασίας; Η απάντηση έρχεται στην κατάτμησή του σε συντεχνίες. Στην αρχή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που «δε δούλευαν όσο έπρεπε» τώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι φαρμακοποιοί που και να μη φοροδιέφευγαν δε θα είχαν να πληρώσουν τις προκαταβολές και τους φόρους που αναλογούν. Η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση κοστίζει, μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αν δε γίνουν οι μέτριοι φτωχοί και οι φτωχοί φτωχότεροι νέα επεισόδια θα γράφονται.

Από κοινωνικό πλάνο…

Από κοινωνική σκοπιά τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Με τα μέτρα συνεχίζεται η λιτότητα και ισοδύναμα δε μπορούν να εφαρμοστούν αφού και να βρεθούν οι πολιτικότατοι και καθόλου τεχνοκρατικοί θεσμοί δε πρόκειται να τα αποδεχτούν. Τι κι αν τα μέτρα προτείνονται από την «πρώτη φορά αριστερά», εμείς καταδικάζουμε τα μνημόνια από όπου κι αν προέρχονται. Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για την ανατροπή τους και να βρίσκουμε λύσεις εκεί που το δόγμα ΤΙΝΑ (there is no alternative) φαίνεται να κυριαρχεί.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου)
ώρα 7:00μμ, στο Σύνταγμα

Μοιράσου το