Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Δύο χρονια μετά, μας σημαδεύουν ξανά..

Δεκέμβριος 7, 2010 Πολιτικά Κείμενα

7/12/2010

                                                                        Δύο χρονια μετά, μας σημαδεύουν ξανά..

Το άγριο ξύλο που επιφύλαξε η αστυνομία στους φοιτητές που διαδήλωναν τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας, αφήνοντας αιμόφυρτους νέους από χτυπήματα στο κεφάλι, και στέλνοντας άλλους στο νοσοκομείο από κλωτσιές στο έδαφος, είναι μόνο μία μικρή και πολύ πρόσφατη εικόνα της νέας εποχής καταστολής και ανελευθερίας που δίνει η απάντηση του ΠΑΣΟΚ σε όσους αγωνίζονται.
    
Στην δεύτερη επέτειο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι όχι μόνο δεν υπολείπεται της ΝΔ στον τομέα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας, αλλά την ξεπερνάει. Από την προσυγκέντρωση της πορείας κιόλας έγινε ξεκάθαρο ότι μόνος στόχος ήταν η τρομοκράτηση των συγκεντρωθέντων και η διάλυση της πορείας πριν ακόμα αρχίσει.
Στα πλαίσια του οργίου καταστολής οι σύλλογοι Φιλοσοφικής και Νομικής Αθήνας χτυπήθηκαν άγρια και  αναίτια από τις δυνάμεις καταστολής με δεκάδες διαδηλωτές τραυματισμένους και πάνω από 96 προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ. Κυνηγημένοι από τα πάμπολλα δακρυγόνα, κάποιοι φοιτητές προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε είσοδο πολυκατοικίας, όπου συνελήφθησαν, ακινητοποιήθηκαν με βίαιο τρόπο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου τους απαγγέλθηκαν αβάσιμες και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Αν στα παραπάνω προστεθεί ο 24ωρος αποκλεισμός του κέντρου σχηματίζεται ένα εφιαλτικό σκηνικό αυθαιρεσίας και αυταρχισμού. Πρόκειται για έναν αποκλεισμό που αφενός σκόπευε στην τρομοκράτηση του κόσμου και την απομαζικοποίηση της κινητοποίησης και αφετέρου ήθελε να δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας για τις κινητοποιήσεις σε όσους χωρίς λόγο ταλαιπωρήθηκαν όλο το 24ωρο λόγω αποκλεισμού.

Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση φοβάται τις διαδηλώσεις που μπορούν να αναζωπυρώσουν τις κινητοποιήσεις νέων και εργαζομένων, φοβάται πως όσο τα αποτελέσματα της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζουν με τη συνεργασία του ΔΝΤ και της ΕΚΤ γίνονται αντιληπτά, θα τους είναι αδύνατο να διαχειριστούν τη λαϊκή οργή και αντίδραση.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η δικαίωση της γενιάς μας που βλέπει τα όνειρά της να ακυρώνονται με τον πιο βάναυσο και προκλητικό τρόπο, θα έρθει με την ανατροπή της πολύπλευρης και βάρβαρης αυτής επίθεσης. Μιας επίθεσης χωρίς προηγούμενο σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, μιας επίθεσης που έρχεται να συμπαρασύρει και το δημόσιο πανεπιστήμιο θέλοντάς το να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να μεγαλώσει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και να δημιουργήσει ουσιαστικά τα θεμέλια για τη μεταστροφή ολόκληρης της κοινωνίας.

Δηλώνουμε λοιπόν στην Κυβέρνηση ότι οι αγώνες μας δεν καταστέλλονται και θα μας βρίσκουν μπροστά τους όσο οι πολιτικές τους στραγγαλίζουν τις στοιχειωδέστατες ανάγκες μας για παιδεία, εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη σύνοδο πρυτάνεων στο Λαύριο (10-11 Δεκεμβρίου) και στην Πανεργατική Απεργία στις 15 Δεκέμβρη, για να αποδείξουμε για άλλη μια φορά πως με τους μαζικούς, ενωτικούς αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους σε εκπαίδευση και εργασία, να ανατρέψουμε την σημερινή πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ.Μοιράσου το