Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Για τα γεγονότα της πορείας στο κέντρο της Θεσ/νίκης στις 18/12

Δεκέμβριος 19, 2015 Ανακοινώσεις, Καλέσματα

Στις 18 Δεκέμβρη, είχε καλεστεί πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο Άγαλμα Βενιζέλου. Κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης, συμφοιτητές μας δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία κατέληξε σε δύο συλλήψεις και τρεις τραυματισμούς. Πιο συγκεκριμένα, ο ένας εκ των συλληφθέντων πριν λίγες μέρες κέρδισε δικαστική διαμάχη απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ., με την κατηγορία εξύβρισης των αστυνομικών αρχών, σε περσινή πορεία. Αποτέλεσμα αυτού, η στοχοποίησή του από πλευράς ΜΑΤ και η αναίτια σύλληψή τόσο αυτού όσο και ενός ακόμη συναγωνιστή. Επιπλέον, αποκορύφωμα της επιθετικής στάσης των ΜΑΤ, ήταν η κατάληξη ενός εκ των συλληφθέντων και δύο συναγωνιστριών στο νοσοκομείο (Παπανικολάου).

Στις 19 Δεκέμβρη, ο ένας συλληφθέν παρουσιάστηκε μπροστά στον Εισαγγελέα για πλημέλημμα με κατηγορίες απείθειας, εξύβρισης και αντίστασης κατά της αρχής. Ο φοιτητής πέρασε από τον εισαγγελέα χωρίς την παρουσία της δικηγόρου του, κάτι το οποίο νομικά δεν επιτρέπεται, ενώ ακόμη το δικαστήριο διατήρησε την προσωρινή του κράτηση, καθώς δεν του επετράπη η επικοινωνία με τη δικηγόρο του, ώστε αυτή με τη σειρά της να επιβεβαιώσει τη μόνιμη κατοικία του στη Θεσσαλονίκη.

Ως Αριστερή Ενότητα, καταγγέλουμε τη στάση τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και των δικαστικών αρχών και απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών απέναντι στους συναγωνιστές μας. Κάθε επίθεση από πλευράς των δυνάμεων καταστολής στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας δεν μπορεί και δε θα μένει αναπάντητη.

ΚΑΛΟΥΜΕ  τη Δευτέρα, 21/12 στις 11:00 πμ στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια.

Αρ.Εν. Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ

Πανελλαδικό Συντονιστικό Σχημάτων Αρ.Εν

Μοιράσου το