Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Για την τραμπούκικη στάση των μελών του ΜΑΣ

Απρίλιος 22, 2016 Ανακοινώσεις

Μεταξύ άλλων, η προσφυγική κίνηση έχει φανερώσει τη ξεκάθαρα συντηρητική  στάση της κεντρικής πολιτικής σκηνής καθώς, μέσω αυτής, σύσσωμα τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα προσπαθούν να προωθήσουν την ατζέντα τους  για το μεταναστευτικό και να αντλήσουν πολιτική υπεραξία από την κατάσταση.  Αφορμή για τη παραπάνω διαπίστωση αποτελεί, πέραν των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ακροδεξιών θέσεων των υπόλοιπων κομμάτων, αποτελεί  η πρόσφατη τοποθέτηση σε σχετική συζήτηση στη Βουλή, του ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα,  ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για «αλληλεγγύη μαϊμού» και για «δήθεν αλληλέγγυους» και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να τους ανέχεται.

Προφανώς, δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι το ΚΚΕ, για ακόμη μία φορά, υιοθετεί την αντίληψη των κυρίαρχων, μιας και θυμόμαστε ότι τον περασμένο Νοέμβρη, εκκένωσε την κατάληψη στέγης για πρόσφυγες και μετανάστες στο εργατικό κέντρο Μυτιλήνης, πετώντας με τη βία έξω τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους. Σαν Α.Ρ.Εν.Α, σα μια συλλογικότητα που συμμετέχουμε από την πρώτη στιγμή στα κινήματα και στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, αποφασίσαμε την Πέμπτη 21/4, να κολλήσουμε στους χώρους μας ένα κείμενο-καταγγελία γι αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις του Κουτσούμπα.

Λίγη ώρα αφ’ ότου τοιχοκολλήσαμε το κείμενο-καταγγελία, μέλη από το Μ.Α.Σ, μας τραμπούκισαν για να κατεβάσουμε την καταγγελία, λέγοντάς μας ότι αυτό που γράψαμε είναι ψέμα, χαρακτηρίζοντάς μας «πουστράκια» και «πουτανίτσες» και απειλώντας μας ότι αν ξαναβγάλουμε παρόμοιο κείμενο θα έχουμε πρόβλημα. Πρώτα απ όλα, δεν υπήρξε ούτε η παραμικρή αλλοίωση  του περιεχομένου των δηλώσεων.  Μοναδικό μας λάθος ήταν ότι δεν παραθέσαμε ολόκληρη την  τοποθέτηση- κυρίως για το εύρος του συστημισμού των δηλώσεων. Οι δηλώσεις του Κουτσούμπα, αλλά και η γενικότερη στάση του ΚΚΕ στο ζήτημα του προσφυγικού, ταυτίζεται σχεδόν με τον κυρίαρχο λόγο. Έναν λόγο, ο οποίος εκφράζεται καθαρά μέσα από τις ενέργειες της πολιτικής εξουσίας, των ΜΜΕ και των αντιδραστικών φωνών που επιχειρούν να φορέσουν ένα μανδύα πιστοποίησης στην αλληλεγγύη.

Δεύτερον, καταγγέλουμε τους τραμπουκισμούς και τους χυδαίους, ομοφοβικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν. Ντροπή συνάδελφοι, δεν είναι ούτε να εισαι «πουστράκι», ούτε «πουτανίτσα». Ντροπή είναι να δηλώνεις κομμουνιστής και να στοχοποιείς κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν ρατσιστικές συμπεριφορές λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Στην κοινωνία και στο πανεπιστήμιο που ονειρευόμαστε, οι τραμπούκοι, οι σεξιστές, οι ομοφοβικοί και οι λοιποί ρατσιστές, δεν έχουν καμία θέση.

Κανείς- καμία δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα ελεύθερης πολιτικής έκφρασης.

Δεν το παραχωρήσαμε σε πολύ σκοτεινότερους καιρούς και περιβάλλοντα, δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα!

Μοιράσου το