Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Καταγγελία για ΓΣ 26/11/14

Νοέμβριος 28, 2014 Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ

ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΑΣΟΕΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/11

 

Την Τετάρτη 26/11 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου ΑΣΟΕΕ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ» για φέτος. Η συνέλευση ήταν μαζική και ήρθε ως συνέχεια της προηγούμενης για να συζητήσει εκ νέου το ζήτημα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης αλλά και θέματα που άπτονται της  καθημερινότητας των φοιτητών. Ωστόσο στην συνέλευση γίναμε για ακόμα μια φορά μάρτυρες των πρακτικών που ακολουθεί η ΠΑΣΠ εδώ και χρόνια. Ενώ κατά την διάρκεια της συνέλευσης έγινε μία αρκετά προωθητική συζήτηση μέσα από έναν εποικοδομητικό κύκλο τοποθετήσεων, όταν περάσαμε στην διαδικασία της κατάθεσης πλαισίων αντιμετωπίσαμε ένα πρωτοφανές γεγονός ότι η ΠΑΣΠ ενώ κατέβαινε στην ψηφοφορία δεν παρουσίασε ούτε μοίρασε κανένα πλαίσιο. Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν αρχίσει η ψηφοφορία οι φοιτητοπατέρες της ΠΑΣΠ άρχισαν τα τηλέφωνα για να πλακώσουν τα ΄΄τρένα΄΄. Στο αμφ.Α που διεξάγονταν η Γ.Σ. και βρίσκονταν το κύριο σώμα των φοιτητών που παρακολούθησαν όλη την συνέλευση, η συντριπτική  πλειοψηφία των φοιτητών στήριξε το Ενωτικό Αγωνιστικό Πλαίσιο [216 ψήφοι], αποδοκιμάζοντας παράλληλα την ΠΑΣΠ [31 ψήφοι]. Ωστόσο, την ίδια ώρα στο αμφ.Γ τα τρένα έκαναν ,ελπίζουμε για τελευταία φορά, το θαύμα τους. Παππούδες, συγγενείς, περαστικοί και κάθε λογής 50άρηδες ήρθαν, ψήφισαν και έφυγαν χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ούτε ένα λεπτό της διαδικασίας. Ψήφισαν ένα πλαίσιο που δεν έμαθε ποτέ κανείς και μια απόφαση που έγινε γνωστή παρά μόνο μετά το τέλος της συνέλευσης! Το αποτέλεσμα: Πλαίσιο ΠΑΣΠ 272 ψήφοι, Ενωτικό Αγωνιστικό Πλαίσιο 270  ψήφοι , ΜΑΣ 101 ψήφοι. Εν τέλει υπερψηφίστηκε ένα πλαίσιο χωρίς ουσία, χωρίς δράσεις που έλεγε για κλείσιμο της σχολής ώστε να συμμετέχει ο φοιτητικός σύλλογος στην απεργία. Αλλά που ήταν το πανό του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ στην απεργία;; Πού ήταν έστω οι πασπίτες;; Η απάντηση είναι απλή : ΠΟΥΘΕΝΑ!! 

Πρόκειται για μία συνηθισμένη πρακτική της ΠΑΣΠ που σε καμία περίπτωση δεν μας εκπλήσσει. Τέτοιες ενέργειες σκοπό έχουν  να απαξιώσουν τις συλλογικές διαδικασίες και ιδιαίτερα, την πιο αμεσοδημοκρατική από αυτές την γενική συνέλευση. Προωθούν την αποπολιτικοποίηση και προσπαθούν να αδρανοποιήσουν το σύλλογο σε μία περίοδο που αρχίζει να αναζωογονείται λαμβάνοντας αγωνιστικές αποφάσεις, όπως φάνηκε  στην προηγούμενη Γ.Σ. Ο εκφυλισμός των διαδικασιών, οι τραμπούκικες λογικές καθώς και οι πελατειακοί μηχανισμοί που δημιουργούν μέσω της διανομής σημειώσεων και τις δήθεν φιλίες είναι τα μέσα που χρησιμοποιούν για να καλύψουν την γύμνια των πολιτικών τους θέσεων και να ανακόψουν την κατηφορική τους πορεία που ακολουθεί αυτή του πολιτικού τους φορέα, του ΠΑΣΟΚ. Όμως ακόμα και ο πιο αφελής φοιτητής έχει καταλάβει τι πρεσβεύει η ΠΑΣΠ-ΑΣΟΕΕ.

Αισθανθήκαμε αδικημένοι και καπελωμένοι από τα μονιμοποιημένα ρεμάλια που λυμαίνονται χρόνια το σύλλογο αλλά και χαρούμενοι γιατί βλέπουμε ότι η κυριαρχία τους φτάνει στο τέλος της και ο σύλλογος μπαίνει σε αγωνιστική τροχιά. Η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες είναι η μόνη λύση για να περιθωριοποιηθούν αυτές οι αντιδημοκρατικές πρακτικές. Ο σύλλογος οφείλει να απομονώσει την ΠΑΣΠ τόσο σε επίπεδο ιδεών όσο και πρακτικών. Ώστε να γίνει ο ΦΣ ΑΣΟΕΕ ένα πραγματικό εργαλείο συλλογικής απόφασης και ουσιαστικής δράσης για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες αυτής της σχολής. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να τους κάνουμε παρελθόν.   

Όλοι – Όλες στην Γενική Συνέλευση

Τρίτη 2/12 , 13:00 αμφΑ

 

Μοιράσου το