Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Η κοινωνία φωνάζει… Η ΑΣΟΕΕ σιωπά

Μάιος 10, 2010 Πολιτικά Κείμενα

                                                                    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΩΝΑΖΕΙ… Η ΑΣΟΕΕ ΣΙΩΠΑ

Τη προηγούμενη εβδομάδα, με τη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων, η κοινωνία βγήκε στους δρόμους και φώναξε ότι δεν δέχεται να συναινέσει στα νέα μέτρα. Ότι η αναγκαιότητα επιβολής των μέτρων για την οποία προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση κρύβει την ανάγκη της να πληρώσουμε εμείς την κρίση που αυτοί δημιούργησαν μέσα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθούν. Ότι δεν θα δεχτεί να ζει στον εργασιακό μεσαίωνα που ξεκινά για όλους μας.

Με τις περικοπές του 13ου, 14ου μισθού σε δημόσιο τομέα, με τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης με βάση το προσδόκιμο ζωής, με την αύξηση του ποσοστού των απολύσεων που λύνει τα χέρια των εργοδοτών για απολύσεις χωρίς κανένα κόστος, με την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 23 %, με το καθεστώς της «μαθητείας» που θέλει τους νέους να δουλεύουν για επιχειρήσεις για ελάχιστα χρήματα τα οποία θα καλύπτει τα 3 πρώτα χρόνια το κράτος ( δίνοντας δηλαδή τη δυνατότητα  στις επιχειρήσεις να τους απολύουν μετά το πέρας των 3 ετών  γλυτώνοντας εσαεί τις εργοδοτικές εισφορές ) κ.α.

Όμως πάρα το ότι η συγκυρία είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, παρά το ότι τα μέτρα αυτά μας αφορούν άμεσα τόσο σαν μελλοντικούς εργαζόμενους  όσο και σαν φοιτητές που είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας, ο φοιτητικός σύλλογος ΑΣΟΕΕ σιωπά. Γι’ αυτή τη νοσηρή κατάσταση φέρει ξεκάθαρα ευθύνη η παράταξη της ΠΑΣΠ. Η παράταξη που διατείνεται ότι είναι κατά των μέτρων μοιράζοντας δυο κείμενα που βγάζουν λάδι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μιλούν πότε για αναγκαιότητα των μέτρων και πότε για εθνική ομοψυχία. Που ακριβώς επειδή τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης αποφεύγει την πολιτική συζήτηση και αρνείται να μπεί σε γενικές συνελεύσεις.

Εμείς σας καλούμε όλους και όλες να βάλουμε ένα τέρμα σε αύτη τη φίμωση του φοιτητικού συλλόγου, να πραγματοποιήσουμε γενική συνέλευση την Τετάρτη 12/5 και δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και σε αυτούς που με τη στάση τους και την πρακτική τους τούς στηρίζουν μέσα στην ΑΣΟΕΕ. Να αποδείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία που μας μιλάει για συνελεύσεις που ‘’δεν μπορούν για πολλούς λόγους να γίνουν’’, να μην αφήσουμε να  κάνουν την κρίση τους δικιά μας.Μοιράσου το