Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Η ΠΑΣΠ έδειξε πάλι πώς χρησιμοποιεί την “αγωνιστική” γροθιά της…

Οκτώβριος 25, 2010 Πολιτικά Κείμενα

Η ΠΑΣΠ έδειξε πάλι πώς χρησιμοποιεί την “αγωνιστική” γροθιά της…

 

Την Τετάρτη 20/10 μέλη της Π.Α.Σ.Π. επιτέθηκαν και τραμπούκισαν μέλη της Α.Ρ.ΕΝ.Α. αμέσως μετά από ανακοίνωση στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, αφού είχαν βέβαια προλάβει πρώτα να κλείσουν οι πόρτες του αμφιθεάτρου για να μην αντικρίσουν οι φοιτητές τους χουλιγκανισμούς τους! ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ;

 

Η κυβερνητική παράταξη της Π.Α.Σ.Π. εμφανίζεται αγχωμένη καθώς βλέπει ότι δεν μπορεί να κρατά τις συλλογικές διαδικασίες του συλλόγου σε ύφεση για πολύ. Παρόλο που καλούν τους φοιτητές να μη συμμετέχουν, παρόλο που έχουν νεκρώσει το Δ.Σ. των φοιτητών και παρόλο που προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση στο μυαλό των φοιτητών για το τί είναι η Γενική Συνέλευση δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν καλά τώρα τελευταία. Η Α.Ρ.ΕΝ.Α τις τελευταίες δύο βδομάδες καλεί το σύλλογο σε γενική συνέλευση, στο όργανο με τον πλέον αμεσοδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας που αντιπροσωπεύει σε πραγματικό χρόνο τις απόψεις των φοιτητών.

 

Η ανάγκη για πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης μπαίνει σήμερα με τον πιο επιτακτικό τρόπο. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να δώσουμε απαντήσεις για τις συνέπειες τις οικονομικής κρίσης που καθημερινά βιώνουμε τόσο σε επίπεδο κοινωνίας (μειώσεις μισθών, αύξηση ανεργίας) όσο και σε επίπεδο σχολής (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα). Καλούμαστε συλλογικά να απαντήσουμε στη δίχως προηγούμενο επίθεση που ετοιμάζει η Υπουργός Παιδείας στο δημόσιο πανεπιστήμιο και να βάλουμε φρένο στη μεταρρύθμιση της Διαμαντοπούλου.

 

 

Η φίμωση του φοιτητικού συλλόγου από την Π.Α.Σ.Π. επιχειρείται αφενός για να μπορούν να δρουν με ρόλο αντιπροσώπου – “διεκδικητή” των δικαιωμάτων μας, αφετέρου για να εμποδίσουν τη δημιουργία συλλογικής αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική που στηρίζουν με κάθε τρόπο. Ξέρουν πολύ καλά άλλωστε, ότι η ΓΣ είναι το μέσο των διεκδικήσεων των δικαιωμάτων μας σε όλα τα επίπεδα καθώς μέσω αυτού μπορούσε πάντοτε η νεολαία να πυροδοτεί κινηματικές διαδικασίες και να δημιουργεί αντιστάσεις.

 

Κατανοούμε το άγχος της Π.Α.Σ.Π., καθώς βλέπουν Γενικές Συνελεύσεις, συμβολικές καταλήψεις και φοιτητικές πορείες να συνθέτουν ένα σκηνικό μάχης στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από την προηγούμενη εβδομάδα -και με τις περισσότερες σχολές να έχουν μόλις ανοίξει για το νέο ακαδημαϊκό έτος- οι φοιτητικοί σύλλογοι που μπαίνουν σε τροχιά κινητοποιήσεων συνεχώς αυξάνονται και η Π.Α.Σ.Π. ΑΣΟΕΕ δεν ξέρει για πόσο ακόμα θα καταφέρνει να σαμποτάρει τις διαδικασίες του συλλόγου μας.

 

Να συμβουλέψουμε, λοιπόν, την Π.Α.Σ.Π. να συγκρατήσει την αγωνία της γιατί τα κινηματικά ραντεβού πληθαίνουν και οι απαντήσεις στην κυβερνητική πολιτική δεν έχουν ακόμα δοθεί. Η σύνοδος των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο το Σάββατο ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να αποδειχτεί ότι τα αντανακλαστικά των φοιτητικών συλλόγων καλά κρατούν. Την ίδια ώρα που η Υπουργός Παιδείας εξήγγειλε τον νέο νόμο-πλαίσιο, οι φοιτητικοί σύλλογοι, μαζί με κομμάτια καθηγητών μέσω της αντισυνόδου οργάνωσαν δράσεις ενάντια στο ξεπούλημα του δημοσίου πανεπιστημίου για να αντιμετωπίσουν για ακόμη μια φορά την καταστολή του ΠΑΣΟΚ. Σαν να βρίσκονταν σε παράλληλο σύμπαν, μέλη της Π.Α.Σ.Π. σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Παιδείαςς, συμφώνησαν στο ότι το προσχέδιο δεν περιλαμβάνει τις τελικές αλλαγές στην παιδεία, άρα δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας προς το παρόν. Μήπως αυτό σας θυμίζει την στάση της Π.Α.Σ.Π. στην ΑΣΟΕΕ; Η ουσία, όμως, είναι μία: η Υπουργός Παιδείας έχει ένα καλά προετοιμασμένο νόμο-πλαίσιο αλλά και την σύμπλευση με τις δυνάμεις της Π.Α.Σ.Π. που κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να καταπνίξει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

 

Τις απαντήσεις μας στους τραμπουκισμούς της Π.Α.Σ.Π. θα τις δώσουμε με συλλογικές δράσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που υπερασπίζουν.

 Μοιράσου το