Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία ενάντια στην επικείμενη πρόσληψη security στην ΑΣΟΕΕ

Σεπτέμβριος 2, 2014 Καλέσματα

Οι πρυτανικές αρχές της ΑΣΟΕΕ αποφάσισαν να θεσμοθετήσουν την καταστολή στη σχολή μας, πραγματοποιώντας «ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την Παροχή Υπηρεσιών Προστασίας και Φύλαξης Εσωτερικών και Εξωτερικών Χώρων των Κτιριακών Εγκαταστάσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών…».

Το καθεστώς τρομοκρατίας που βιώνουμε χάρη στη συνεχή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, εξοπλισμένων για καταστολή πλήθους, οδεύει στο να ντυθεί με το μανδύα της νομιμότητας και της ηθικής. Το facecontrol (που ήδη αποτελεί πραγματικότητα στο ΕΚΠΑ, όπου ιδιωτικά security ανέλαβαν τη «φύλαξη» της σχολής), θα είναι καθημερινό φαινόμενο. Η είσοδος θα είναι για λίγους και εκλεκτούς, ειδικά μετά τις επικείμενες διαγραφές φοιτητών. Οι μετανάστες – μικροπωλητές προφανώς θα έχουν την ταμπέλα του «ανεπιθύμητου στοιχείου», τη στιγμή που αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης και διώκονται παράνομα, χωρίς σεβασμό στα δικαιώματά τους. Διατίθεται μάλιστα γι αυτό το σκοπό το ποσό των 254.610,00 €, τη στιγμή που η σχολή μας έχει ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό και ένα πολύ αξιοσημείωτο κτηριακό πρόβλημα, μεταξύ άλλων, πράγμα που δεν ενδιαφέρει τόσο τις αρχές. Τουλάχιστον όχι όσο η πρόσληψη φυλάκων-μπράβων, τη στιγμή που η σχολή έχει ήδη τρεις φύλακες (οι οποίοι μάλλον δεν επιτελούν έργο ανάλογο της αστυνομίας, σε αντίθεση με τις επιθυμίες της πρυτανείας).

Ο Σεπτέμβρης μπήκε, η χρονιά αρχίζει και το χρέος μας για ένα καλύτερο αύριο μεγάλο. Ξεκινώντας από την Πέμπτη λοιπόν: Να αντισταθούμε στην «κανονικότητα» που επιβάλει διαγραφές φοιτητών, απολύσεις εργαζομένων και κατακρεουργεί το δημόσιο-δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Γνωρίζουμε πλέον περί τίνος πρόκειται το δόγμα «τάξης και ασφάλειας» που επιβάλλεται κοινωνικά με την ανεξέλεγκτη καταστολή από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και δεν θα αφήσουμε τους ομοϊδεάτες τους να φέρουν τον «μπαμπούλα» και στους κοινωνικούς μας χώρους ούτε ευθέως ούτε με τη μάσκα του προστάτη-σεκιούριτι.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ 4/9/2014, ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00πμ ΣΤΟΝ ΕΛΚΕ/ΟΠΑ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 46.

 

ΈΞΩ ΟΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!

Μοιράσου το