Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Κατάλυση του Ασύλου

Δεκέμβριος 3, 2009 Ανακοινώσεις

Κατάλυση του Ασύλου από τις Αστυνομικές Δυνάμεις — 3-12-09


 

"Προστάτες" του πολίτη μείνετε μακριά
εδώ
μέσα στο άσυλο δεν έχετε δουλειά

Η σχολή κλειστή λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων της νέας γρίπης… ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ;

Το γεγονός που συντελείται αυτή τη στιγμή στην ΑΣΟΕΕ αποτελεί ξεκάθαρη καταπάτηση και καταστρατήγηση του θεσμού του Ασύλου. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι πρυτανικές αρχές δείχνουν ξεκάθαρα τις «δημοκρατικές τους ευαισθησίες» κλείνοντας τη σχολή με την αστυνομία και τα ΜΑΤ. Με αυτόν τον τρόπο ακυρώνουν την αποφασισμένη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου και πετάνε στα σκουπίδια τις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητών που είναι οι μόνοι οι οποίοι μπορούν και πρέπει να αποφασίζουν για το τι θα γίνει με τη σχολή τους ενόψει Δεκέμβρη.

Σε όλα αυτά φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο έχει παίξει και η κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΠ η οποία ουσιαστικά εξανάγκασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου να πάρει απόφαση για την διεξαγωγή γενική συνέλευσης την Πέμπτη. Γιατί το έκανε αυτό ; Γιατί πολύ απλά είχε συνεννοηθεί με τον υπουργείο της Προστασίας του Πολίτη και ήξερε πότε θα κλείσει η σχολή από τα ΜΑΤ. Έτσι έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μην πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση.

Τραγελαφική χαρακτηρίζεται και η στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία καλούσε και αυτή στην συνέλευση για τον Δεκέμβρη. Ξαφνικά τους ήρθε ο καημός για να μπουν σε γενική συνέλευση. Μάλλον θα ξέχασαν ότι στην τελευταία συνέλευση για το Πολυτεχνείο αποχώρησαν χωρίς καν να καταθέσουν πλαίσιο. Αλλά όταν ξέρεις από πριν ότι αυτή η συνέλευση δεν θα πραγματοποιηθεί μπορείς να λες ότι θες.

Εμείς τους λέμε ότι τα ΜΑΤ έξω από τις πόρτες του πανεπιστημίου δεν μας τρομοκρατούν, ίσα-ίσα μας πεισμώνουν να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας που ένα από αυτά είναι και το άσυλο αλλά και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα αυτά που μας καταπιέζουν, γιατί το μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν χωράει τις ανάγκες και τα όνειρά μας .

Μοιράσου το