Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Και ο αγώνας (πάντα) συνεχίζεται…

Νοέμβριος 30, 2011 Πολιτικά Κείμενα

30/11/11

Και ο αγώνας (πάντα) συνεχίζεται…

 

Τα τελευταία 2 χρόνια με την έλευση της Τρόϊκα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα κατάσταση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας τις επιταγές του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου, έχει εξαπολύσει μία βάρβαρη και συνολική επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων.


 

Πρόσφατα το αστικό μπλόκ εξουσίας εξαιτίας της πίεσης του λαϊκού παράγοντα ανασυντάχθηκε και συσπειρώθηκε με σκοπό να εφαρμόσει τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης, την οποία ο λαός είχε ήδη απονομιμοποιήσει όπως φάνηκε με τις μεγάλες απεργίες 19 & 20 Οκτώβρη και τις κινητοποιήσεις της 28ης του ίδιου μήνα.

 

Η σύμβαση αυτή προβλέπει κούρεμα του χρέους με τρόπο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών και επιβάλλει μόνιμη επιτήρηση στα Υπουργεία. Αποτέλεσμα αυτών είναι η κατάργηση οποιουδήποτε ίχνους δημοκρατίας (ακόμα και αστικής) αλλά και τη περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων.

 

Στην επίθεση αυτή που έχουν εξαπολύσει ο λαός έχει πάρει ήδη θέση. Η παρουσία του κόσμου σε πλατείες όλης της χώρας και στις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις άφησαν παρακαταθήκη για τη συμμετοχή σε τοπικές λαϊκές συνελεύσεις αλλά και σε κινήματα που εναντιώνονται στο να πληρωθούν τα χαράτσια στη ΔΕΗ. Με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος κάνει πράξη το αίτημα «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ» μην αφήνοντας κανένα να πληρώσει τον άδικο αυτό φόρο.

 

Τη στιγμή που οργανώνονται αντιστάσεις σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνδικάτο, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να συνιστά ξέχωρο κύτταρο της κοινωνίας. Η βίαιη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση (νόμος πλαίσιο Διαμαντοπούλου) που θέλει να δημιουργήσει τον ευέλικτο εργαζόμενο που απαιτεί ο νεοφιλελευθερισμός έχει ήδη ξεκινήσει με την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, με περικοπές συγγραμμάτων και εισβολή στο άσυλο του ΑΠΘ. Όλα αυτά θα γίνουν πιο αυταρχικά με την σύσταση συμβουλίων διοίκησης (19-20/12) , τα οποία θα επιβάλλουν την εφαρμογή όλων των διατάξεων του νόμου. Επίσης η εργασιακή εφεδρεία αγγίζει και  τους διοικητικούς υπαλλήλους της σχολής, ένα ταξικό μέτρο που θα επεκταθεί σε απολύσεις, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και υποβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας.

 

Ο αγώνας των φοιτητών για να ανατραπεί ο νόμος είναι ο ίδιος αγώνας με αυτόν των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στη Χαλυβουργία, σε κάθε συνδικάτο. Είναι ίδιος με τον αγώνα σε κάθε δήμο για να μην πληρωθεί το χαράτσι. Μπορεί κάθε αγώνας να φαίνεται ξεκομμένος από τον άλλο αλλά τελικά δεν είναι! Είναι συνολικότερος ο αγώνας. Για να πέσει η κυβέρνηση και να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές που εξαθλιώνουν το λαό. Ας αναζητήσουμε μια λύση πέρα από τις κυρίαρχες επιλογές που θα έχει ως επίκεντρο τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τους.

 

όλοι και όλες στην Γενική Απεργία Πέμπτη 1/12

συγκέντρωση στο Μουσείο 10:30

 

Μοιράσου το