Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Το Lock Out δεν μας σταματά!

Νοέμβριος 12, 2014 Ανακοινώσεις

«Ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη, το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστό από το πρωί της Πέμπτης 13 μέχρι το πρωί της Τρίτης 18 Νοεμβρίου 2014.» – Πρυτανεία

Αυτό που διαβάζετε λοιπόν είναι η ανακοίνωση που έβγαλε η πρυτανεία του Ο.Π.Α. στις 22:28  τη χθεσινή μέρα  ( Τετάρτη 12/11/2014 ) . Ξαφνιάστηκε κανείς ; Όχι !

Βλέπετε ο κύριος Γάτσιος μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε τέτοιου είδους πρακτικές όταν πλησιάζει η 17 Νοέμβρη. Το ίδιο εντελώς τυχαία κάνουν και οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορες σε κάθε σχολή του κέντρου. Έτσι λοιπόν και εμάς μας γεννάται ένα μεγάλο  ερώτημα. Γιατί ; Γιατί επιλέγουν οι πρυτανείες των σχολών του κέντρου να κάνουν lockout στις σχολές;

Η απάντηση « Ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη» , λυπόμαστε μα δεν μας καλύπτει. Ωστόσο πριν απαντήσουμε στο ερώτημα παραθέτουμε 2-3 στοιχεία για τη συγκυρία :

1) Την Παρασκευή 14/11/2014 υπήρχε κάλεσμα από πολτικές συλλογικότητες της σχολής για Γ.Σ.

2) Τις τελευταίες μέρες πολλά σχολεία και σχολές τελούν υπό κατάληψη ενάντια στο «Νέο Λύκειο», την οικονομική αναδιάρθρωση αλλά και στη λιτότητα.

3) Τη Δευτέρα ( 17/11) όπως και κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί μαζική πορεία με αφορμή το «Πολυτεχνείο»

Η εκτίμησή μας είναι λοιπόν πως το κλείσιμο του Ο.Π.Α. έχει άμεση σχέση με τα παραπάνω. Σε μια συγκυρία αναβρασμού στις άλλες σχολές και στα σχολεία της χώρας και με τη 17 Νοέμβρη να πλησιάζει το πιο πιθανό είναι πως η σχολή έκλεισε, υπό το φόβο, ότι σε μια εν δυνάμει εξεγερσιακή κατάσταση μπορεί να αποτελούσε κέντρο συσπείρωσης και αγώνα.

Την στιγμή που όταν κάποια σχολή τελεί υπό κατάληψη, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με τα κυρίαρχα μπλοκ εξουσίας διαμαρτύρονται ότι διακόπτεται η εκπαιδευτική «ομαλότητα», οι πρυτανεία αποφασίζει να κλείσει τη σχολή και να διακόψει η ίδια την όποια «ομαλότητα». Μήπως λοιπόν  το πρόβλημα δεν είναι η διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθεαυτή, όσο το υποκείμενο που τη διενεργεί;

Το lockout αποτελεί μια μέθοδο που στερεί από τους φοιτητές τον κοινωνικό τους χώρο. Τους στερεί τη συλλογική ζωή. Το lockout αποτρέπει τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και αποτελεί πλήγμα για το δημοκρατικό χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Οι φοιτητές στερούνται την επικοινωνία, τη πολιτική ζύμωση και κυρίως τη δυνατότητα που έχουν μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές τους διαδικασίες να συναποφασίσουν για το μέλλον τους. Ταυτόχρονα είναι μια προσπάθεια αποσύνδεσης του Πανεπιστημίου και του εορτασμού του Πολυτεχνείου από το εργατικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Κόντρα, λοιπόν, σε όσους θέλουν έναν νεκρό Φοιτητικό Σύλλογο και απαξιωμένες δημοκρατικές διαδικασίες στο χώρο του Πανεπιστημίου, κόντρα σε όσους θέλουν να μας αποκόψουν μεταξύ μας και να σωπάσουν τη φωνή μας εμείς απαντάμε με αγώνες μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, τις δομές αλληλεγγύης, τις πορείες και τα κινήματα. Κόντρα στην αυταρχικοποίηση του πανεπιστημίου και της κοινωνίας εμείς θα συνεχίσουμε των αγώνα δικαιοσύνη, ελευθερία και αξιοπρέπεια !

 

Όλοι-ες στο τριήμερο εκδηλώσεων της επετείου του Πολυτεχνείου!

Όλοι-ες στην πορεία Δευτέρα 17 Νοέμβρη!

 

 

Μοιράσου το