Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Να τους σταματήσουμε: ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό

Φεβρουάριος 3, 2016 Ανακοινώσεις, Καλέσματα

Σε λίγες ημέρες, πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο  . Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λοιπόν, έχοντας αποδεχτεί πλήρως το ΤΙΝΑ (There Is No Alternative), αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να περάσει ένα από τα πιο βαθιά νεοφιλελεύθερα και αντεργατικά νομοσχέδια που έχει ψηφίσει ποτέ το Κοινοβούλιο, ένα νομοσχέδιο που αποδομεί περαιτέρω τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η τελική μορφή του νομοσχεδίου μάλιστα, αναμένεται να προκύψει μετά από «διαβούλευση» με Τρόικα και ΔΝΤ και να περιλαμβάνει ακόμη πιο σκληρές «μεταρρυθμίσεις».

Διαβάζοντας το προσχέδιο του νέου ασφαλιστικού, βλέπει κανείς τα άδικα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, καθώς και άδικα μέτρα σε βάρος της νέας γενιάς των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, που σε κάποιους κλάδους θα είναι ισοπεδωτικές, ιδιαίτερα στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες, και παράλληλα δυσχεραίνει τους όρους που βγαίνουν στη σύνταξη.

Πέραν, όμως, από τα παραπάνω, το νέο νομοσχέδιο έρχεται να «χτυπήσει» και εμάς τους ίδιους, ως μελλοντικούς εργαζόμενους. Το νέο ασφαλιστικό θέτει υποχρεωτική εισφορά ακόμα και στους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες και αυξάνει υπερβολικά τις εισφορές για τους νεοεισερχόμενους, με πιο κραυγαλέο το παράδειγμα των μηχανικών, όπου το ποσό που θα καλούνται να καταβάλουν ξεπερνάει το 70% του εισοδήματος τους. Ταυτόχρονα, σπρώχνει τους νέους εργαζόμενους στη «μαύρη» εργασία, προκειμένου να αποφύγουν τις υπερβολικά υψηλές εισφορές και δίνει χώρο στην εργοδοσία για την περαιτέρω εκμετάλλευσή τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι το νέο νομοσχέδιο έρχεται να μας επιβάλλει ένα μέλλον «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας, χαμηλών και ελαστικών μισθών και συνθηκών εργασίας και θα οδηγήσει πολλούς νέους στη μετανάστευση, προκειμένου να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Γι αυτούς τους λόγους, έχουμε το χρέος να μην αφήσουμε να περάσει το νέο νομοσχέδιο.

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε ΕΜΕΙΣ.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ, λοιπόν, στη Γενική Απεργία ενάντια στο νέο ασφαλιστικό τη Πέμπτη 4/2 στις 11:00 στο Μουσείο.

Συντονιστικό Σχημάτων Αρ.Εν

Μοιράσου το