Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό

Νοέμβριος 19, 2014 Πολιτικά Κείμενα

Εδώ και μιάμιση εβδομάδα ο πολιτικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός με όπλο το ίδιο του το σώμα έχει προβεί σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος στη μόρφωση. Συγκεκριμένα , δεν του δόθηκαν ποτέ οι εκπαιδευτικές άδειες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για την παρακολούθηση των μαθημάτων παρά το γεγονός ότι έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις στις όποιες μάλιστα πέτυχε την εισαγωγή του στο ΤΕΙ Αθήνας . Αυτή τη στιγμή η υγεία του βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση για την οποία ακέραιη την ευθύνη φέρει το συμβούλιο της φυλακής Κορυδαλλού.

Εμείς από την πλευρά μας απέναντι στην πρωτόγνωρη και άδικη μεταχείριση δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί . Καταδικάζουμε την αυταρχική συμπεριφορά των αρχών η οποία κρύβει από πίσω λόγους που συνδέονται με την πολιτική ταυτότητα του κρατούμενου  και δηλώνουμε  την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του.

Σε μια χώρα όπου τα σωφρονιστικά ιδρύματα εξελίσσονται σε τάφους ζωντανών ανθρώπων εμείς θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό όσων αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους . Γνωρίζουμε πως  η παραβίαση των δικαιωμάτων κάποιων ανοίγει το δρόμο στην καταρράκωση του δικαίου συνολικά, έτσι ο αγώνας ενάντια σε τέτοιες παραβιάσεις γίνεται υπόθεση όλων. Τέτοιου είδους πρακτικές αποτελούν συνέχεια της κυβερνητικής υστερίας για «τάξη και ασφάλεια». Αποτελούν κομμάτι του συνολικότερου αυταρχισμού της κοινωνίας και καλούμαστε να δώσουμε την απάντησή μας για να μην γίνει όλος ο κόσμος φυλακή.

Απαιτούμε να δοθεί τώρα εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό και συντασσόμαστε στον αγώνα όσων διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια.

 

Nikos romanos

Μοιράσου το