Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Τώρα λοιπόν… Ας συστηθούμε

Οκτώβριος 28, 2014 Πολιτικά Κείμενα

Μια βδομάδα έχει περάσει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους και κρίνουμε πως πλέον ήρθε η στιγμή να συστηθούμε. Όχι για λόγους τυπικούς, μα γιατί συχνά γίνονται παρεξηγήσεις που θέλουμε να αποφύγουμε. Ωστόσο, ένα τέτοιο κείμενο δεν θα μπορούσε να επαρκεί ώστε να περιγράψει την πληθώρα των απόψεων, των θέσεων καθώς και την κουλτούρα μιας συλλογικότητας. Αποτελεί όμως μια προσπάθεια να ξεκαθαριστούν 1-2 βασικά πράγματα.

Η Α.Ρ.ΕΝ.Α. (Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ) είναι το αυτόνομο σχήμα της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς στην ΑΣΟΕΕ.

  • Είναι σχήμα και όχι παράταξη διότι τα άτομα που την απαρτίζουν συμμετέχουν στις αποφάσεις ισότιμα, χωρίς ιεραρχία και εξουσιαστικές δομές .
  • Επιλέγει να παραμένει αυτόνομο τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά. Πολιτικά γιατί τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό παράγουν την πολιτική του και αποφασίζουν τις δράσεις του μέσα από ανοιχτές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς κομματική καθοδήγηση. Οικονομικά γιατί δεν χρηματοδοτείται από κανένα πολιτικό-κομματικό φορέα αλλά μέσα από δράσεις οικονομική ενίσχυσης.

Η Α.Ρ.ΕΝ.Α. επιλέγει! Δεν της επιβάλλει τίποτα κανένας!

  • Επιλέγει να είναι πολυσυλλεκτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν ανένταχτοι/ες φοιτητές/φοιτήτριες από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και να είναι ανοιχτό στις δυνάμεις του κινήματος. Τα άτομα που συμμετέχουν στις διαδικασίες της επιλέγουμε να δρούμε συλλογικά ενάντια στους ατομικούς δρόμους αντιλαμβανόμενοι πως στα συλλογικά προβλήματα χρειάζεται και συλλογική λύση.
  • Η Α.Ρ.ΕΝ.Α. συμμετέχει στην Αριστερή Ενότητα , το ενωτικό συλλογικό μόρφωμα της αριστεράς, που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να εκφραστεί πολιτικά ο κόσμος του κινήματος. Η Αριστερή Ενότητα δημιουργήθηκε το Μάρτη του 2007 ως συνέπεια του φοιτητικού κινήματος και των νικηφόρων αγώνων για το άρθρο 16 με σκοπό να κρατήσει ζωντανά τα αιτήματα και τις πρακτικές του αγώνα αυτού

 ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΟΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ…

ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που συντελείται, ενάντια στα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ενάντια στο φασισμό, την καταστολή, το ρατσισμό και το σεξισμό.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ…

Ένα πανεπιστήμιο Ανοιχτό-Δημόσιο-Δωρεάν. Συνδεδεμένο άμεσα με την κοινωνία και τις ανάγκες τις. Ένα πανεπιστήμιο χωρίς δόγματα, που να προωθεί τον διάλογο και την αμφισβήτηση. Που οι καθηγητές, οι υπάλληλοι και οι φοιτητές θα συνυπάρχουν και θα συναποφασίζουν για όσα τους αφορούν. Αγωνιζόμαστε για να γίνει το Πανεπιστήμιο ξανά ένας κοινωνικός χώρος που δεν θα βάζει όρια στην ανθρώπινη έκφραση.

Ένα ελεύθερο πανεπιστήμιο , σε μια ελεύθερη κοινωνία. Μια κοινωνία όπου η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός και της καθεμίας θα αποτελεί όρο για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων. Μια κοινωνία που θα εμπνέεται από τις αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Μια κοινωνία που θα προωθεί την αυτοοργάνωση και την έννοια της συλλογικότητας.

 

Ωστόσο όλα αυτά είναι υπόθεση όλων μας. Για εμάς το «Πανεπιστήμιο των αναγκών» είναι ένα ανοιχτό και διαρκές διακύβευμα και όχι μια περιχαρακωμένη ιδέα. Σας καλούμε λοιπόν να ανοίξουμε ξανά στο φοιτητικό μας σύλλογο συζητήσεις για όσα μας αφορούν. Να επιστρέψουμε στις Γενικές Συνελεύσεις και να παλέψουμε για τον εκδημοκρατισμό τους.

Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε μέσα από το Φοιτητικό μας Σύλλογο, τα σχήματα, τις πρωτοβουλίες αλλά και

έξω από τη σχολή στη συνέλευση γειτονιάς, στο σωματείο, στα κινήματα.

Να οικοδομήσουμε τώρα το μέλλον που μας αξίζει!

 

arena

Μοιράσου το