Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Τι συνέβη αυτές τις μέρες στην ΑΣΟΕΕ

Νοέμβριος 16, 2012 Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση τη Α.Ρ.Εν.Α. για τα γεγονότα της 14/11 στην ΑΣΟΕΕ

Η μία Γενική Συνέλευση του χρόνου που παραδοσιακά έμπαιναν η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ ήταν η συνέλευση ενόψει του Πολυτεχνείου. Φέτος όμως αποφάσισαν να τη σαμποτάρουν και αυτήν μην αποφασίζοντας κάλεσμα από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου. Ανέβαλλαν συνέχεια τις συνεδριάσεις του ΔΣ μέχρι να φτάσουν τη Δευτέρα απόγευμα να πούνε ότι δεν υπογράφουν να γίνει η Γενική Συνέλευση. Αυτή βέβαια δεν είναι μια αφελής επιλογή τους αλλά εντάσσεται στη συνεχόμενη προσπάθεια τους για νέκρωμα του φοιτητικού συλλόγου και κατ’ επέκταση κάθε τι συλλογικού στην ΑΣΟΕΕ. Θέλουν να προωθήσουν την ανάθεση και τον ατομισμό στους φοιτητές. Θέλουν οι φοιτητές να μη μιλάνε μεταξύ τους, να μην αποφασίζουν, να μην αντιλαμβάνονται τη δύναμη που έχουν όταν δρουν συλλογικά. Η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ θέλουν να μας κάνουν χειροκροτητές, πελάτες και ψηφοφόρους τους, αυριανούς πειθήνιους εργαζόμενους των 400 ευρώ και υπάκουους πελάτες του σάπιου συστήματος εξουσίας που μας έφτασε ως εδώ.

Απέναντι σε αυτή τη λογική απάθειας εμείς καλέσαμε με ότι μέσα διαθέτουμε και πήγαμε στη Γενική Συνέλευση ενόψει του Πολυτεχνείου την Τρίτη 13/11. Για τα όσα αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση δείτε εδώ. Τη Γενική Συνέλευση όπως ήταν αναμενόμενο η ΠΑΣΠ και ΔΑΠ έσπευσαν να τη καταγγείλουν ως παράτυπη. Τους θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με το καταστατικό του Φ.Σ ΑΣΟΕΕ η Γενική Συνέλευση του Πολυτεχνείου είναι τακτική, υποχρεωτική και απολογιστική για το ΔΣ του Συλλόγου. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ΔΣ δεν ήρθε είναι από μόνο του παράτυπο. Αλλά για εμάς η ουσία είναι αλλού. Η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι οι δυο μεγάλες παρατάξεις προσπαθούν μεθοδευμένα να διαλύσουν το Φοιτητικό Σύλλογο και φαίνεται να το καταφέρνουν. Και καλά η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ που το παίζει και αγωνιστική; Είπαμε να μην ασχοληθούμε φέτος μ’αυτούς τους γελοίους γιατί υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα ν’ ασχοληθεί κανείς όπως τα Μνημόνια ή ο εκφασισμός αλλά δεν μας αφήνουν το περιθώριο. Πόσο πιο χυδαία και υποκριτική μπορεί να γίνει η ΠΑΣΠ όταν ανεβάζει στο site της αφιερώματα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου την ίδια μέρα που σαμποτάρει τη Γενική Συνέλευση για το Πολυτεχνείο, την ίδια στιγμή που κάνει μόνη της “πορεία πολυτεχνείου” με συνοδεία ΜΑΤ και ρωσοπόντιων μπράβων. Κακά τα ψέματα η ΠΑΣΠ έχει μετατραπεί σε μια δεύτερη ΔΑΠ. Ένας μηχανισμός εξυπηρετήσεων που υπακούει στα κελεύσματα 30 χρόνων φοιτητοπατέρων και ως μόνο σκοπό έχει την πελατειακή αναπαραγωγή της. Οι αγωνιστικές κορώνες δεν μπορούν να κρύψουν τη πολιτική της γύμνια.

Στη Γενική Συνέλευση της Τρίτης 13/11 αποφασίστηκε μεταξύ άλλων κατάληψη της σχολής Τετάρτη-Σάββατο. Την Πέμπτη η κατάληψη θα μεταφερόταν στο Πολυτεχνείο. Ο πρύτανης έσπευσε Τρίτη βράδυ να βγάλει ανακοίνωση για “κλειστό κεντρικό κτίριο” και όχι για αναστολή λειτουργίας της σχολής, αποτρέποντας έτσι τους φοιτητές από το να’ρθουν στη σχολή. Δεν μας ξαφνιάζει επίσης καθόλου ότι πολύ πριν βγει επίσημη ανακοίνωση από την Πρυτανεία στις ιστοσελίδες της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ είχε ήδη ανακοινωθεί. (βλέπε εδώ) Όλα έγιναν σε συνενόηση μαζί τους. Την Τετάρτη η κατάληψη έγινε το πρωί κανονικά και οι δράσεις της προχωρούσαν ομαλά. Το μεσημέρι όμως ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ήρθαν και περικύκλωσαν την ΑΣΟΕΕ μην επιτρέποντας στους  φοιτητές που επέστρεφαν με το πανό του συλλόγου από την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση να μπουν στη σχολή και εγκλωβίζοντας ουσιαστικά τους φοιτητές που είχαν παραμείνει στη σχολή για περιφρούρηση. Απέκλεισαν όσες τις εισόδους και μας ζητούσαν να αποχωρήσουμε. Αμέσως έγινε κάλεσμα και μαζεύτηκε κόσμος απ έξω. Επιθυμία όσων βρισκόμασταν εκεί ήταν να μπούμε μέσα και να συνεχίσουμε την κατάληψη. Όταν φάνηκε όμως ότι η αστυνομία δεν υπήρχε περίπτωση να υποχωρήσει αρκεστήκαμε στο να απομακρυνθεί  για λίγο από την πύλη ώστε να βγουν ασφαλείς οι εγκλωβισμένοι συμφοιτητές μας. Έπειτα από 4ωρη παρουσία μας στο δρόμο το πετύχαμε και στη συνέχεια φύγαμε όλοι μαζί με πορεία προς το Πολυτεχνείο.

Ήρθανε 7 διμοιρίες, δηλαδή 80 ΜΑΤατζήδες για μια φοιτητική κατάληψη μίας ουσιαστικά μέρας! Ακραίο; Στο κράτος έκτακτης ανάγκης που κατασκευάζουν όχι. Κάθε αντίσταση, κάθε αμφισβήτηση του υπάρχοντος πρέπει να συντρίβεται. Και εμείς απέναντι σ’ αυτήν την αυταρχικοποίηση πρέπει να αντισταθούμε και να μη μείνουμε απαθείς. Φυσικά τεράστιες ευθύνες φέρει και ο Πρύτανης που υπήρξε υποστηρικτής της όλης επιχείρησης. Πρύτανης που φέρνει την αστυνομία απέναντι στους φοιτητές αξίζει τη καταδίκη όλων μας. Πόσο μάλλον ο Γάτσιος που με τη στάση του (νέος νόμος-πλαίσιο, επιθέσεις φασιστών και μπάτσων στην ΑΣΟΕΕ πέρυσι) έχει αποδείξει ότι αποτελεί ίσως τον πιο πιστό στην κυβέρνηση πρύτανη.

Οι περισσότεροι θα νομίζετε ότι όλα τα παραπάνω δεν αφορούν κανέναν παρά αυτούς που τα έζησαν ή “τους αριστερούς”. Αλλά δεν είναι έτσι. Η νέκρωση της Γενικής Συνέλευσης, του βασικού συλλογικού οργάνου λήψης αποφάσεων των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ μας αφορά όλους. Το γεγονός ότι τείνει να γίνει ρουτίνα η περικύκλωση της σχολής μας από τα ΜΑΤ μας αφορά όλους. Όλα αυτά είναι εμπόδια στη συλλογική μας δράση, το μόνο τρόπο να βγούμε από το βούρκο που μας έχουν βουλιάξει. Χρειαζόμαστε μια μαζική και αμεσοδημοκρατική Γενική Συνέλευση όπου η συλλογική μας επιθυμία για αξιοπρεπή ζωή να  μπορεί να μετατρέπεται σε διεκδίκηση και πάλη.

Ζούμε σε μια εποχή που τα μέχρι χθες αδιανόητα γίνονται καθημερινότητα. Η εκπαίδευση στην Ελλάδα διαλύεται, τα συγγράμματα μας κόβονται, οι έκτακτοι καθηγητές απολύονται, οι γονείς μας μένουν άνεργοι, εμείς πληρωνόμαστε (αν βρούμε ποτέ δουλειά) με 400 ευρώ, μπάτσοι και φασίστες κάνουν τη πόλη που ζούμε ζούγκλα. Για όλα αυτά μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάτι.  Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να φωνάξουμε «φτάνει πια». Δεν μας χαρίζεται η ζωή με αξιοπρέπεια. Πρέπει να την διεκδικήσουμε συλλογικά. Αν θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν αναλώσιμο υλικό για τις επιχειρήσεις θα πρέπει να παλέψουμε. Και η πάλη για εμάς τους φοιτητές και μελλοντικούς άνεργους γίνεται και μέσα από διαδικασίες όπως η Γενική Συνέλευση. Η αποχή μας από αυτές σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για εμάς ότι εν τέλει αδιαφορούμε στο ότι μας κλέβουν την ζωή. Υπάρχουν άλλοι δρόμοι για τον τόπο που εξυπηρετούν εμάς και όχι το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και μπορούμε με μαζική πολιτική πάλη να τους επιβάλουμε. Αγωνιζόμαστε όχι για να γυρίσουμε στο παρελθόν αλλά για να φτιάξουμε μια πιο δίκαιη και ελεύθερη κοινωνία, που θα λειτουργεί με βάση τις ανάγκες μας και όχι με βάση τα κέρδη τους.

Όλοι και όλες

στη πορεία του Πολυτεχνείου με το πανό του ΦΣ ΑΣΟΕΕ  

Σάββατο 17/11 17:00 στη παλιά Βουλή

 

στη κατάληψη Πρυτανείας Δευτέρα 19/11 στις 11:00

στη Γενική Συνέλευση του ΦΣ ΑΣΟΕΕ Τρίτη 20/11 στις 13:00 , αμφ Α

 

Δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις σε συλλογικά προβλήματα.

Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν!

Δεν συναινούμε σ’αυτά που μας αδικούν!

 

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

 

Α.Ρ.ΕΝ.Α.

Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

www.arenaasoee.gr

 

2009

η φωτογραφία είναι από παρόμοια επιχείρηση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ το Δεκέμβριο του 2009. Τότε καταφέραμε να μπούμε μέσα.

Μοιράσου το