Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Ανακοίνωση Αρ.Εν για γεγονότα 8-4 στην ΑΣΟΕΕ

Απρίλιος 21, 2014 Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας για τα γεγονότα της
8ης Απριλη στην ΑΣΟΕΕ

Αλλυλεγγύη στους συλληφθέντες!

Την Τετάρτη 23 Απριλίου εκδικάζεται μετά από αναβολή η δίκη των 13 συλληφθέντων κατά την επιδρομή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ το πρωί της 8ης Απριλίου.

Την Τρίτη 8 Απριλίου γύρω στις 11:00 το πρωί ομάδα από είκοσι Χρυσαυγίτες με αντικείμενα στα χέρια επιτίθεται σε μετανάστες μικροπωλητές που βρίσκονται έξω από την ΑΣΟΕΕ και προσπαθεί να αποκλείσει ανεπιτυχώς την είσοδο του Πανεπιστημίου. Λίγο αργότερα η επίθεση των Χρυσαυγιτών ενισχύεται από ασφαλίτες, Δελτάδες και ΜΑΤ, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή, κατά το οποίο χτυπάνε κόσμο αδιάκριτα και τελικά συλλαμβάνουν ένα φοιτητή και 12 μετανάστες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιείται από πλήθος κόσμου πορεία διαμαρτυρίας προς το Α.Τ. Κυψέλης, η οποία ανακόπτεται από την αστυνομία και καταλήγει σε συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής. Το πρωί της επόμενης μέρας οι συλληφθέντες οδηγούνται στα δικαστήρια με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, των απλών σωματικών βλαβών και του παράνομου εμπορίου, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία πραγματοποιεί τρομοεισβολή στα σπίτια των συλληφθέντων χωρίς παρουσία εισαγγελέα και χωρίς τελικά να βρει κάτι το επιβαρυντικό. Η δίκη αναβάλλεται για την Τετάρτη 23 Απριλίου, αλλά με απόφαση της αστυνομίας διατάσσεται η κράτηση των 12 μεταναστών, απ’ τους οποίους οι 6 κρατούνται στο Α.Τ. Ομόνοιας και οι υπόλοιποι 6 στην Αμυγδαλέζα, ενώ ο Έλληνας φοιτητής αφήνεται ελεύθερος. Θεωρείται απαραίτητο να σημειώσουμε ότι 8 από τους μετανάστες διέμεναν νόμιμα στη χώρα ως αιτούντες πολιτικό άσυλο.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις-επιθέσεις στο χώρο της ΑΣΟΕΕ αποτελούν, εδώ και πολύ καιρό, καθημερινότητα για τον κόσμο του πανεπιστημίου. Λίγες μέρες μετά τη ρήψη κρότου λάμψης μέσα στο κτίριο από τα ΜΑΤ, ακόλουθησε η σύλληψη ενός φοιτητή και 12 μεταναστών. Η κατάσταση που επικρατεί εδώ και τόσο καιρό στην ΑΣΟΕΕ είναι άμεση συνάρτηση της γενικότερης αύξησης της καταστολής στον καιρό των Μνημονίων και της έξαρσης του νεοφιλελευθερισμού. Η κουλτούρα του φόβου διαιωνίζεται, με μόνο στόχο την εμπέδωση του δόγματος νόμου και τάξης ως αυτονόητου με στόχο μια κοινωνία που θα παραμείνει άβουλη απέναντι στον προοθούμενο κοινωνικό κανιβαλισμό. Τα πρώτα θύματα αυτών των πρακτικών είναι οι μετανάστες, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά για να καταφέρουν να επιβιώσουν και έρχονται αντιμέτωποι με ρατσιστικές επιθέσεις και επιχειρήσεις «σκούπα». Ακολουθεί, οποιοσδήποτε τολμά να αντισταθεί. Σε λιγότερο από μια βδομάδα θα ξαναρχίσει η λειτουργία του πανεπιστημίου και μέλλεται η συνέχεια.

Καλούμε την Τετάρτη στις 23 Απριλίου στις 12:00 μμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου δικάζονται οι 13 συλληφθέντες,για να μην περάσει η ρατσιστική στοχοποίηση εις βάρος των μεταναστών και όσων στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτούς. Η επίθεση στις ζωές μας, ο φόβος, ο αυταρχισμός και η καταστολή θα σταματήσουν, όταν εμείς πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας!

Η αλληλεγγύη είναι καθήκον μας, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Μοιράσου το