Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Ανακοίνωση για την κατάληψη της ΑΣΟΕΕ

Νοέμβριος 11, 2010 Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για την κατάληψη της ΑΣΟΕΕ — 11-11-2010                      


Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Σήμερα, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και ώρα 13.00 ξεκίνησε στη σχολή μας μία προσπάθεια διενέργειας Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ. Χαιρετίζουμε την απόφαση των παρατάξεων της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να συμμετάσχουν στην πρώτη συνέλευση έπειτα από έναν χρόνο μεθοδευμένης απραξίας τους. Ωστόσο, βρεθήκαμε για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με συνθήκες αφιλόξενες για πολιτική συζήτηση και δράση σε ένα ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο. Η απαξίωση αυτή κορυφώθηκε όταν άγνωστοι άνοιξαν πυροσβεστήρα στο Αμφ. Α με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση και η συνέλευση να διακοπεί βίαια. Η ενέργεια καταδικάστηκε από όλους τους φοιτητές και τις συλλογικότητες της σχολής.

Λίγο αργότερα, οι ΑΡΕΝΑ, ΡΑΣ-ΕΑΑΚ,  και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάλεσαν σε συνέχεια της συνέλευσης στο Αμφ. Χ. Στον αντίποδα, η ΠΑΣΠ συγκεντρώθηκε στο Αμφ. Γ υποστηρίζοντας ότι συνεδρίαζε η ολομέλεια του σχήματός της, απέχοντας, όμως, επιδεικτικά από τον χώρο όπου το μεγαλύτερο κομμάτι των φοιτητών ήταν διατεθημένο να συνεχίσει την συνέλευση. Όταν μετά από ώρα συνειδητοποιεί ότι δύναται να παρθεί απόφαση από το Αμφ. Χ, επιχειρεί να μπει στο αμφιθέατρο και απωθείται από ομάδα φοιτητών το πολύ 7 ατόμων, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την ΑΡ.ΕΝ.Α. .Το γεγονός αυτό δεν επέτρεψε τελικά στην ΠΑΣΠ να τοποθετηθεί πράγμα που μας βρίσκει αντίθετους, όμως η συνέλευση συνεχίστηκε λόγω της αναγκαιότητας που γεννήθηκε από την μεγάλη προσέλευση.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ακόμα και κάτω από αυτές τις δυσμενείς συνθήκες ο φοιτητικός σύλλογος ψήφισε και κατέληξε σε απόφαση έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο απουσίας. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

 

Ενωτικό πλαίσιο αγώνα (ΑΡΕΝΑ – ΡΑΣ-ΕΑΑΚ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ)     191
Πλαίσιο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ     139

 

     Αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

1.    Διήμερη κατάληψη της σχολής Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Νοεμβρίου
2.    Συμμετοχή του Φοιτητικού Συλλόγου στον εορτασμό του Πολυτεχνείου
3.    Κλείσιμο της σχολής την Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Νοεμβρίου με απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου
4.    Συμμετοχή του συλλόγου στην πορεία που διοργανώνει οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα σωματεία ενάντια στην έλευση της τρόικας τη Δευτέρα, 15/11/2010 (προσυγκέντρωση στις 18.00 στο Πολυτεχνείο)
5.    Διεξαγωγή επόμενης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου
6.    Καλούμε σε συντονιστικό κατάληψης 20.00 σήμερα Πέμπτη στην ΑΣΟΕΕ για να οργανώσουμε την δράση μας

 

Διαβάστε εδώ το πλαίσιο που κατέθεσε η Α.Ρ.ΕΝ.Α.

 

Διευκρίνιση: Η σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Παρασκευή (12/11). Tην Τρίτη (16/11) και την Τετάρτη(17/11) η σχολή θα είναι κλειστή όπως γίνεται κάθε χρόνο τις μέρες του Πολυτεχνείου.

 

 

Η ανακοίνωση βρίσκεται και στο forum μας, στην ιστοσελίδα http://www.arena-asoee.gr/forum/topic?id=34, όπου μπορείτε να καταθέτετε τα δικά σας σχόλια και απόψεις.

Μοιράσου το