Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Απόφαση ΔΣ του ΦΣ ΑΣΟΕΕ για την εισβολή της αστυνομίας

Δεκέμβριος 30, 2012 Αποφάσεις ΦΣ ΑΣΟΕΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ του ΣΦ ΑΣΟΕΕ «ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ «ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ»καταγγέλλει την κυβέρνηση και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για τηναπρόκλητη και προβοκατόρικη εισβολή, καθώς και για την πολύωρη παραμονή των αστυνομικών δυνάμεων, παρουσία εισαγγελέα, στο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων κατέλυσε το άσυλο , με πρόσχημα την πάταξη του παραεμπορίου, παρακάμπτοντας την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους φορείς της. Χωρίς να ενημερώσουν κανέναν παρέμειναν για 6 ώρες στο ίδρυμα, σε μια προσπάθεια εύρεσης «ενοχοποιητικών τεκμηρίων», στοχοποιώντας τις πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν στο Σύλλογο Φοιτητών. Η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου από αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας μέχρι γραφεία καθηγητών και φοιτητικών οργανώσεων, αντιμετωπίζοντας το σύνολο της κοινότητας ως υπόπτους τέλεσης εγκληματικών ενεργειών. Το ίδρυμα έκτοτε παραμένει αποκλεισμένο από άνδρες των ΜΑΤ και εμποδίζεται η είσοδος στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι σάκοι με τα εμπορεύματα των μικροπωλητών στη σχολή, ο τρόπος που τα παρουσίασαν και η προπαγάνδα για την ανάγκη πάταξης του παραεμπορίου είναι προφάσεις. Αν η κυβέρνηση και η αστυνομία ήθελαν να πατάξουν το παραεμπόριο θα στρέφονταν ενάντια στα κυκλώματα που εισάγουν και διοχετεύουν αυτά τα εμπορεύματα στην αγορά και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες μικροπωλητές. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι αυτά που πουλάνε οι μικροπωλητές τα φτιάχνουν μόνοι τους σε δικές τους επιχειρήσεις μέσα η έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Η προσχηματική αυτή εισβολή της αστυνομίας έχει ως απώτερο στόχο την κατάλυση του Δημοσίου και Δωρεάν Πανεπιστημίου και τη μετατροπή του σε μοχλό κοινωνικής χειραγώγησης, αντί να λειτουργεί ως χώρος κοινωνικής χειραφέτησης. Επιπλέον μέσω της καταστρατήγησης του ασύλου και της τρομοκράτησης όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας, προωθείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Παιδείας με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις. Προφανώς και δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλάεντάσσεται στην ευρύτερη κυβερνητική επίθεση στη ζωή, τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων για μόρφωση και για δουλειά , τη στιγμή που καταργείται η φοιτητική μέριμνα, γιγαντώνεται η ανεργία και εκθεμελιώνονται τα εργασιακά δικαιώματα, αυξάνοντας έτσι τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Τέλος καταγγέλλουμε τις πρυτανικές αρχές του ΟΠΑ που για ακόμα μία φορά με τη στάση τους βάλανε πλάτη στο κυβερνητικό σχέδιο και δεν υπερασπίστηκαν το άσυλο και τις ακαδημαϊκές ελευθερίες.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να παλέψουμε για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα και να διαμορφώσουμε το Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο με βάση τις ανάγκες μας.

Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων εντός και εκτός της ΑΣΟΕΕ.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 29-12-2012

 

(σχολιο αρενα: για καμμια δραση ουτε λογος δεν τρεχει τίποτα.)

Μοιράσου το