Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

«Διαφανείς» Απουσίες

Μάρτιος 10, 2010 Πολιτικά Κείμενα

                                                 «ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ» ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για έξοδο από την κρίση και την ψήφισή τους την Παρασκευή στη βουλή βιώνουμε ένα κοινωνικό αναβρασμό. Αναβρασμό που προέρχεται από τον κόσμο της εργασίας που επιλέχθηκε ως ο αποδιοπομπαίος τράγος για να βγούμε από την κρίση που δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους . Από τον κόσμο που βιώνει έναν εργασιακό μεσαίωνα και δεν ανέχεται να ζει υπό αυτό το καθεστώς που προβλέπει:

•    Μείωση κατά  30% στο δώρο του Πάσχα
•    Μείωση κατά  30% στο επίδομα αδείας
•    Μείωση κατά 30% στο δώρο των Χριστουγέννων
•    Περικοπή 12% στα επιδόματα των Δημοσίων Υπαλλήλων
•    Περικοπή 7% στον μισθό των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ
•    Πάγωμα των συντάξεων
•    Αύξηση του κύριου συντελεστή ΦΠΑ από 19% σε 21%
•    Περεταίρω αύξηση στον φόρο των καυσίμων

Σ ‘ αυτό τον κόσμο βρίσκεται και η νεολαία που πλήττεται άμεσα από τα μέτρα αυτά όχι μόνο με την πτώση του βιοτικού επιπέδου αλλά και με το δυσοίωνο εργασιακό μέλλον που ετοιμάζεται για αυτούς .Με ευελιξία, κινητικότητα και ελαστικότητα να χαρακτηρίζει τους αυριανούς χώρους εργασίας.

Στα πλαίσια αυτά η ανάγκη πραγματοποίησης γενικής συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου ήταν και είναι επιτακτική. Όμως για άλλη μια φορά οι μηχανισμοί της ΑΣΟΕΕ δούλεψαν ρολόι. Από τη μια πλευρά είχαμε την πρώτη και υπεύθυνη δύναμη της ΑΣΟΕΕ την ΠΑΣΠ να σαμποτάρει τις συλλογικές διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου. Κάτι που το κάνει από την πρώτη μέρα των μαθημάτων δείχνοντας πως προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους φοιτητές και να αναδείξει ως κυρίαρχα ζητήματα τα αιτήματα και τις συνδικαλιστικές της επιτυχίες. Είδαμε λοιπόν την ΠΑΣΠ να σφυρίζει αδιάφορα δύο βδομάδες τώρα απέναντι στα νέα οικονομικά μέτρα ( τα σκληρότερα μετά την μεταπολίτευση ) και τελικά ως άλλος χαμαιλέων να βγάζει κείμενο που το μόνο που κάνει είναι να αθωώνει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν μας απάντησε όμως γιατί δεν ήρθε στη γενική συνέλευση της Τρίτης, γιατί δεν έρχεται πια ούτε στα διοικητικά συμβούλια και γιατί επιμένει  να κοροϊδεύει τους φοιτητές πως δεν είναι η κυβερνητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ στα πανεπιστήμια. Η ‘διαφάνεια’ τους λοιπόν έγινε για άλλη μια φορά ξεκάθαρη.

Από την άλλη το παιχνίδι της ΠΑΣΠ φαίνεται να το παίζουν και άλλοι εδώ μέσα . Βάζοντας βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης η αριστερή κατά τα άλλα ΠΚΣ αποχώρησε από τη γενική συνέλευση σπάζοντας την απαρτία και ακυρώνοντας τους φοιτητές που έδειξαν να έχουν αντανακλαστικά και τη θέληση για μαζικές συλλογικές αποφάσεις. Ακλουθώντας το δρόμο της απομόνωσης και της περιχαράκωσης επέλεξαν να μεταφερθούν σε άλλο αμφιθέατρο για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους δείχνοντας ότι λίγο τους ένοιαζε η κινητοποίηση του φοιτητικού συλλόγου και η πάλη μέσα από αυτόν.

Ωστόσο εμείς  κόντρα σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης καλούμε όλο το φοιτητικό κόσμο της ΑΣΟΕΕ ,ακόμα και αυτούς που ακολουθούν διασπαστικές λογικές ( ΠΚΣ ), να αντιληφθούν την αναγκαιότητα ενός μαζικού ανυποχώρητου και ενωτικού αγώνα.

Σας καλούμε να στηρίξουμε μαζικά την πανεργατική απεργία την Πέμπτη 11/3 για να ανατρέψουμε τα νέα μέτρα, να μην τους αφήσουμε να μειώσουνε τα δικαιώματα μας 

Μοιράσου το