Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Μέρος 2ο – Σκάνδαλα, Διαφθορά, Κακοδιαχείριση

Μάρτιος 9, 2010 Πολιτικά Κείμενα

                      Μέρος 2ο : Αυτοί  τα «φάγανε» και τώρα ζητάνε από εμάς να πληρώσουμε

Untitled.png

Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία κυβερνoύν την Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια. Η ιστορία η ίδια, σκάνδαλα, κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος και διαφθορά. Εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι είτε φαγώθηκαν για πολυτελείς γάμους είτε για πολυτελείς κατοικίες είτε για να χρηματοδοτηθούν οι προεκλογικές εκστρατείες των δύο κομμάτων(μέσω Siemens).Μαζί με όλα αυτά έρχονται να προστεθούν διεφθαρμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και υπέρογκες δαπάνες για όπλα και εξοπλιστικά προκειμένου να κρατάμε καλές επαφές με τις μεγάλες δυνάμεις.

Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα:

•    Σκάνδαλο Siemens. Διαχρονικό σκάνδαλο για το οποίο ευθύνονται και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ μπήκαν στα ταμεία των 2 κομμάτων τα οποία ενσωματώθηκαν στις συμβάσεις της Siemens και των άλλων εταιρειών που πήραν δουλειές στη χώρα μας. Τα χρήματα αυτά δοθήκαν προκειμένου να μπορεί η Siemens να εξασφαλίζει δημόσια έργα όπως η ψηφιοποίηση του ΟΤΕ ή το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I (τουλάχιστον 300 εκατομμύρια € κόστος για το ελληνικό δημόσιο αφού το σύστημα αυτό δεν λειτούργησε ποτέ). Τον τελικό λογαριασμό τον πλήρωσαν και τον πληρώνουν οι πολίτες ή ως φορολογούμενοι ή ως καταναλωτές και συνδρομητές των ΔΕΚΟ.
•    Δομημένα Ομόλογα. Και επειδή τελευταία έχει ανοίξει το ζήτημα της ασφάλισης, ένα άλλο τεράστιο σκάνδαλο(κυρίως με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ) είναι αυτό των δομημένων ομολόγων τα οποία αγοράζονταν με τα αποθεματικά των ταμείων. Οι διοικήσεις των ταμείων «έπαιξαν» τα λεφτά των ασφαλισμένων από τα οποία οι μεσάζοντες αλλά και οι ίδιες οι διοικήσεις έπαιρναν υψηλές προμήθειες. Από αυτό χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ των ασφαλισμένων στα ταμεία αυτά.
•    Εξοπλιστικά προγράμματα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση παγκοσμίως στα χρήματα που καταναλώνει ετησίως για εξοπλιστικά προγράμματα σε σχέση με το ΑΕΠ της. Ενώ για την παιδεία διατίθεται μόλις το 2.8% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες διαθέτουμε το 4.3% και μέσα σε όλα αυτά πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε 6 γαλλικές φρεγάτες κόστους 2,5 δις €, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο.
•    Εισφοροδιαφυγή. Η εισφοροδιαφυγή στην Ελλάδα φτάνει τα 8 δις € ετησίως. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ότι θα την πολεμήσει. Έχουν περάσει 5 ολόκληροι μήνες και κανένας γιατρός με γραφείο στο Κολωνάκι που δηλώνει εισόδημα 10.000 € δεν φαίνεται να έχει πληρώσει. Προφανώς, γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι ευθύνες για τα παραπάνω και για πολλά άλλα είναι βαθύτατα πολιτικές και ανήκουν και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Οι υπουργοί και οι βουλευτές που συμμετείχαν τόσα χρόνια στις κυβερνήσεις εξακολουθούν και σήμερα να κατέχουν κυβερνητικές θέσεις και από αυτές να εξαγγέλλουν με περίσσιο θράσος ότι είναι ευθύνη όλων μας να πληρώσουμε για το δημοσιονομικό έλλειμμα που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους τόσα χρόνια δημιούργησαν. 

Μοιράσου το