Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Η ΕΡΤ δεν κλείνει! Δημόσια θα γίνει!

Ιούνιος 12, 2013 Πολιτικά Κείμενα

Όπως θα ξέρετε η κυβέρνηση χθες έκλεισε την ΕΡΤ στέλνοντας και τα ΜΑΤ να ρίξουν τις κεραίες της σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα η  κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ αιφνιδιαστικά και χωρίς απόφαση από τη Βουλή αλλά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου μάλιστα που δίνει δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό να κλείνει όποιον  δημόσιο οργανισμό θέλει πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και στερώντας δημόσια αγαθά όπως η υγεία, η ενημέρωση, το ρεύμα, το νερό. 

 
Η κυβέρνηση μιλά για κλείσιμο της ΕΡΤ λόγω διαφθοράς αλλά αυτό αποτελεί τη μέγιστη υποκρισία. Ποιοί αλήθεια λογόκριναν και διέλυσαν  την πετυχημένη πρωινή ζώνη της ΝΕΤ με τον Κ.Αρβανίτη ; Ποιοί προσέλαβαν  τον Α.Λιάτσο για διευθυντή και ένα σωρό χρυσοπληρωμένους συμβούλους ; Ποιοί χρησιμοποιούσαν την ΕΡΤ για να κάνουν ρουσφέτια; Ποιοί αφήνουν τα ιδιωτικά κανάλια να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συχνότητες χωρίς άδεια; Μήπως οι εξωγήινοι ;
 
Επικαλούνται την διαφθορά που οι ίδιοι δημιούργησαν για να απαξιώσουν, να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν όλη τη δημόσια περιουσία. Δεν θέλουν τίποτα δημόσιο, θέλουν όλα να προσφέρουν κέρδος στους επιχειρηματίες αφεντικά τους. Δεν θέλουν ποιοτική και αντικειμενική δημόσια ενημέρωση και πολιτισμό, θέλουν μόνο πλήρως ελεγχόμενα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια που κάνουν κυβερνητική προπαγάνδα και προάγουν την κατινιά και την ξεφτίλα. Αφήνουν 2.600 ανθρώπους άνεργους για να φτιάξουν μετά από μήνες ένα νέο κανάλι (αν φτιάξουνε) που θα έχει εργαζόμενους με συμβάσεις πείνας και πλήρως ελεγχόμενους από τη ΝΔ.
                                                   
Και ναι η ΕΡΤ που είχαμε μέχρι σήμερα δεν ήταν αυτή ακριβώς που θέλαμε. Ήταν περισσότερο κυβερνητική παρά δημόσια. Αλλά μπορεί να είναι διαφορετικά και φάνηκε σήμερα. Η ΕΡΤ κατειλημμένη και αυτοδιαχειριζόμενη από τους ίδιους τους εργαζόμενους συνεχίζει να εκπέμπει στο internet και στο αναλογικό σήμα (κανάλι 11 Πάρνηθας) αλλά και στο Euronews και στο ΡΙΚ. Σ’ αυτή την ΕΡΤ λοιπόν λέγονται αλήθειες που πότε δεν έχουν ακουστεί στην ελληνική τηλεόραση. Οι χιλιάδες κόσμου που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Ραδιομέγαρο στην Αγ.Παρασκευή εκτός από την αλληλεγγύη στους απολυμένους εργαζόμενους, αυτό ακριβώς εκφράζουν την δυνανότητα για μια τηλεόραση της κοινωνίας. 
 
Είναι ευκαιρία τώρα να σπάσουμε στην πράξη τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της κυβέρνησης και όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία της αντίστασης ενάντια σε αυτή τη βίαια καθημερινότητα που πάνε να μας επιβάλλουν.Για αύριο Πέμπτη 13/6 προκηρύχθηκε Γενική Απεργία!Ξέρουμε είναι δύσκολα με την εξεταστική αλλά είναι σημαντικό όσο μπορούμε να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις. Όλοι οι αγώνες είναι όλων μας πια!Ξέρουμε ότι ο επόμενος που θα χτυπηθεί μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Hαλληλεγγύη και ο συντονισμός μεταξύ των εργαζομένων αποτελούν τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για τη συνέχιση του αγώνα. Μόνο μαζί μπορούμε να νικήσουμε!
 
Όλοι-όλες στην απεργιακή συγκέντρωση 
Πέμπτη 13/6 στις 11:00 
στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Λ.Μεσογείων 
 
Όλοι-όλες στις περιφρουρήσεις του ραδιομεγάρου
 
Α.Ρ.ΕΝ.Α.
Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ
www.arena-asoee.gr
 
 
ert
 

 

 

 

Μοιράσου το