Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

“ΓΕΡΑ ΓΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ”

Μάρτιος 28, 2017 Πολιτικά Κείμενα

Η χρόνια αποχή της ΔΑΠ από την πολιτική φαίνεται ότι της έχει κοστίσει στο να μπορεί να γράψει κείμενα με τη στοιχειώδη νοηματική συνοχή. Ενώ λοιπόν τους λέμε ότι οι start ups δεν είναι λύση για τη μεγάλη πλειοψηφία μας και ότι οι πολιτικές που υποστηρίζουν έχουν οδηγήσει την ανεργία σε αστρονομικά ύψη και το κατώτατο μισθό στα 400€, αυτοί μάς απαντάνε ότι “γεφυρώνουν το τεράστιο χάσμα του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας”. Με ποια αγορά εργασίας;;

Τη στιγμή που τούς λέμε ότι στα χρόνια των μνημονίων, με τις πολιτικές που οι ίδιοι στηρίζουν, 500.000 Έλληνες επιστήμονες αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό, οι δαπίτες έχουν το θράσος να μας τρολάρουν και να απαντάνε για το πρόγραμμα ERASMUS (!!!!!!!)

Η ΔΑΠ ακόμα φαίνεται ότι είναι πολύ χαρούμενη που η συμμετοχή στα συνέδριά της “ήταν-είναι-θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις Γ.Σ.”, δείχνοντας τη πλήρη απαξίωση που επιφυλάσσει για τις συλλογικές διαδικασίες του Φοιτητικού Συλλόγου μας και ποιανού το μέρος έχει πάρει σε σχέση με τα συμφέροντά μας. Μάλλον δε νοιάζεται για κάτι άλλο πέρα από τα συνέδρια της ίδιας και του κόμματός της. Ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συμμετέχει σε κάποια ΓΣ, κάτι που όντως κάνει όταν πρόκειται να σπάσει καταλήψεις, όταν οι φοιτητές αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Τέλος προσπερνάμε το γεγονός ότι σύμφωνα με τη ΔΑΠ όποιος/α μας ψηφίζει δεν είναι ελεύθερα σκεπτόμενος ή ευσυνείδητος, και θέλουμε να σταθούμε στο ότι μπορεί να χαίρονται που στις εκλογές των ΦΣ όπου η αποχή είναι μεγαλύτερη του 50% όντως η ΔΑΠ κατέχει την πρωτιά, αλλά όταν ο λαός (ναι το 99%) βγαίνει στους δρόμους, όπως βγήκε το Δεκέμβρη του 08, στις πλατείες του ‘11 και στο Δημοψήφισμα του ‘15, οι ΔΑΠίτες και κάθε γρανάζι του συστήματος κρύβονται στα λαγούμια τους. Η “στείρα άρνηση” για την οποία μάς καταγγέλλουν είναι απλώς ο αγώνας μας για ζωή με αξιοπρέπεια, σε αντίθεση με τη δική τους πρακτική να λένε σε όλα ΝΑΙ (στα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, στις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών στους Πολιτικούς Μηχανικούς και σε τόσα άλλα).

Το συμπέρασμα που βγάζουμε λοιπόν από την “απάντηση” της ΔΑΠ είναι ότι είναι ακριβώς όλα αυτά που ξέρουμε τόσα χρόνια και για τα οποία την κατηγορούμε: το σαμποτάρισμα των διαδικασιών του Φοιτητικού Συλλόγου, η ανάσχεση του φοιτητικού κινήματος, η προβολή του ατομικού δρόμου, ο προσανατολισμός του πανεπιστημίου στις ανάγκες των αγορών, η υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων στο πανεπιστήμιο και των πολιτικών λιτότητας που μάς έφτασαν ως εδώ.

Υ.Γ. Οι ΔΑΠίτες καλό είναι να ψάχνουν λίγο παραπάνω το τί κατάσταση έχουν δημιουργήσει πριν κράξουν την αντίπαλη δύναμη για “ψευδή στοιχεία”. Το β’ τρίμηνο του 2014 (μαντέψτε ποιος κυβερνούσε!) η ανεργία ήταν στο 26.6% (δε το λέμε εμείς, η ΕΛΣΤΑΤ το λέει http://www.tanea.gr/news/economy/article/5160474/sto-26-6-h-anergia-sthn-ellada-sto-b-trimhno-toy-2014/ ) Επιπλέον, χαιρόμαστε που κατάλαβαν το λάθος που έκαναν και ,έστω εκ των υστέρων, κατέβασαν τις προσωπικές επιθέσεις σε συντρόφους μας, και θα θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι αν θέλουν να μας βρουν στη σχολή είμαστε στα τραπεζάκια μας, στις αίθουσες και στις Γενικές συνελεύσεις που το παραδέχονται κι οι ίδιοι ότι δε πατάνε.

Μπορείτε να βρείτε την «απάντηση» της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ σε μας εδώ 

Μοιράσου το