Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

White collars 2: “Συνέδριο για το πώς οδηγήσαμε την ανεργία στο 27%”

Μάρτιος 28, 2017 Πολιτικά Κείμενα

Φανταστείτε ότι κάποιος σάς παίρνει το μηνιάτικό σας και μετά σας λέει ότι πρέπει να κάνετε μια σειρά από πράγματα για να το πάρετε πίσω. Αυτό περίπου μάς λέει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΣΟΕΕ, η παράταξη της ΝΔ στη σχολή μας. Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι ήταν η ίδια η ΝΔ που εφάρμοζε επί κυβερνήσεώς της (κατά την πρόσφατη και τις προηγούμενες) πολιτικές λιτότητας , οδηγώντας στο κλείσιμο 200.000 επιχειρήσεων, την ανεργία να ανέβει στα πρωτοφανή ποσοστά του 27%, και στους νέους στο 50%, και στο να εργαζόμαστε (όσοι/ες ργαζόμαστε) για 400 ευρώ. Τώρα τα ίδια πρόσωπα έρχονται να μάς προτείνουν λίγο-πολύ ότι αν θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια θα πρέπει να πηγαίνουμε στα συνέδρια που οργανώνουν και να ανοίξουμε μια start up μπας και πετύχουμε και γίνουμε μέρος του 1% που θα γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

Σε αυτές τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, τις οποίες διαμόρφωσαν από κοινού η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι ελληνικές κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και φυσικά ΝΔ, το μέλλον διαγράφεται ευνοϊκό για μια πολύ μικρή μερίδα της κοινωνίας, ενώ τους περισσότερους/ες μάς περιμένει η ανεργία, η επισφάλεια, η ζωή με 400 ευρώ, το διαλυμένο κράτος πρόνοιας και σαν τελική εναλλακτική η μετανάστευση. Επειδή ο καθένας μόνος του δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε αυτό το σύστημα, γι αυτό το καλύτερο για μας είναι να ξαναβρούμε τη συλλογικοποίηση των ανησυχιών και των επιθυμιών μας και να αγωνιστούμε από κοινού, με τη δύναμη που μάς προσδίδει το ότι είμαστε το 99% αυτής της κοινωνίας.

Ενώ λοιπόν η παράταξη που μέχρι πρότινος περιοριζόταν στην πολιτική με προσκλήσεις σε κλαμπ και σημειώσεις τώρα ανοίγεται και στις προσκλήσεις σε συνέδρια για να πάρει λίγες ψήφους στις εκλογές το Μάιο, εμείς από τη μεριά μας προτείνουμε να βρεθούμε στις Γενικές Συνελεύσεις του Φοιτητικού Συλλόγου (στις οποίες έχουμε χρόνια να δούμε τη ΔΑΠ να συμμετέχει), στους δρόμους, στις δομές αλληλεγγύης, στα σωματεία και στις συνελεύσεις γειτονιάς προκειμένου να χτίσουμε μαζί ένα μέλλον στο οποίο να ζούμε με αξιοπρέπεια και να χωράμε όλοι/ες και όχι μόνο η ισχνή μειοψηφία.

Μοιράσου το