Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Για τις επιθέσεις σε μετανάστες 8&9/11

Νοέμβριος 9, 2011 Ανακοινώσεις

9/11/11

Για τις επιθέσεις σε μετανάστες 8&9/11

 

Σήμερα, 9/11/11 στις 9 το πρωί άνδρες της αστυνομικής ομάδας ΔΙΑΣ επιτέθηκαν στους μετανάστες γύρω από την ΑΣΟΕΕ. Πολλές μηχανές μαζί όρμισαν στους μετανάστες με τρόπο δολοφονικό συλλαμβάνοντας τελικά δύο εξ αυτών.

 

Επιπλέον σήμερα, 9/11/11 το μεσημέρι ένας νεαρός φασίστας επιτέθηκε και χτύπησε αναίτια μετανάστη που μοίραζε φυλλάδια στην είσοδο της Δεριγνύ και εν συνεχεία ο φασίστας κατέφυγε στους χώρους της ΑΣΟΕΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το άτομο αυτό προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις. Τέτοιες όμως φασιστικές και ρατσιστικές λογικές και πρακτικές δεν έχουν καμία θέση στην ΑΣΟΕΕ που , όσο και αν δεν το θέλουν κάποιοι, για εμάς αποτελεί ακόμα χώρο ασύλου. Άσυλο που είναι χώρος κοινωνικών αγώνων και που οι φοιτητές οφείλουν να υπερασπίσουν.

 

Και χθές όμως,  8/11/11, διμοιρία των ΜΑΤ και δημοτική αστυνομία επιτέθηκε με δολοφονικό τρόπο σε μετανάστες που βρίσκονται στην οδό Ακαδημίας και στο παρκάκι της Νομικής, χώροι Ασύλου.

«Η φασιστική επίθεση των ΜΑΤ με προεξάρχοντα και επιτηρητή της επιχείρησης τον δήμαρχο Καμίνη αποτελεί ξεκάθαρη άρση Ασύλου (έντρομοι οι φοιτητές της ΝΟΠΕ παρακολούθησαν για ένα δεκάλεπτο τους τραμπούκους δολοφόνους των ΜΑΤ να ανοίγουν κεφάλια μεταναστών στην είσοδο της Νομικής σχολής βάζοντας σε κίνδυνο περαστικούς και φοιτητές). Η τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ σε χώρο Ασύλου αποτελεί την πρώτη ένδειξη του τί σημαίνει για αυτούς “εθνική σωτηρία” και κυβέρνηση συνεργασίας, η τρομοκρατία δηλαδή του λαού, η καταστολή των φοιτητών και του κόσμου της εργασίας. Μπορεί για αυτούς το Άσυλο να ανήκει στο παρελθόν αλλά για εμάς, το φοιτητικό κίνημα, το εργατικό και εν γένει το λαικό κίνημα, το Άσυλο είναι ζωντανό, προπύργιο των αγώνων μας και της αντυίστασης μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που δολοφονεί εργαζομένους σε πανεργατικές πορείες και εξαθλιώνει την κοινωνία.»(απόφαση Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής – ΝΟΠΕ)

 

Η αλληλεγγύη μας προς κάθε καταπιεσμένο, μετανάστη και μη είναι δεδομένη.

 

Ειδικά εμείς οι νέοι ξέρουμε καλά ότι οι μετανάστες είναι εικόνα από το δικό μας μέλλον (αν όχι παρόν).

 

Καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές και λογικές.

 

 

Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

 


Μοιράσου το