Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση όλων μας!

Μάιος 6, 2015 Καλέσματα

Στις 20.04 ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής ( 69 βουλευτές και στελέχη) με το κατηγορητήριο να  αφορά ηθική και φυσική αυτουργία στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεκάδες επιθέσεις και ξυλοδαρμούς , καθώς και κατηγορίες για την ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αυτή η δίκη συνεχίζεται αύριο (7/5) καθώς αρχικά δόθηκε αναβολή.

Η Χ.Α δεν ξεφύτρωσε από το πουθενά. Είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της κρίσης από τους ισχυρούς, δρώντας  συμπληρωματικά στο κράτος έκτακτης ανάγκης. Με το τέλος της «ευμάρειας» οι «από πάνω» θέλησαν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο  ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας και ανάπτυξης  ενός ανατρεπτικού κινήματος. Με απώτερο σκοπό την διατήρηση των συμφερόντων τους, ένα μέρος της αστικής τάξης προέβαλε και χρηματοδότησε τους φασίστες της Χ.Α. με συνέπεια να γίνει πιο έφορο το έδαφος που θα την υποδεχτεί. Έτσι τα μέλη της Χ.Α. διώκονται λόγω των εγκληματικών τους πράξεων, ωστόσο θεωρούμε πως πρέπει να αναδεικνύουμε  το κίνητρο τους που δεν είναι άλλο από την εθνικοσοσιαλιστική τους ιδεολογία που αναπαράγεται από τη ηγεσία της Χ.Α. Κάπου εδώ να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι πολιτική η δίωξη τους, όπως θέλουν να την παρουσιάζουν, αλλά ξεκάθαρα απόρροια των ποινικά κολάσιμων πράξεων τους.

Εν τέλει, η δίκη αυτή μας αφορά όλους. Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση μόνο των δικαστών. Ας μην ξεχνάμε πως η ίδια η δίκη ήταν αποτέλεσμα ισχυρών κοινωνικών πιέσεων (ειδικά μετά το φόνο του Π.Φύσσα) και το ίδιο θα ισχύει για την έκβαση της. Δεν αρκεί απλώς η δίκη των αυτουργών, αλλά είναι απαραίτητη η κοινωνική κατακραυγή της φασίζουσας ιδεολογίας τους που ήταν το κίνητρό τους. Το θέμα δεν είναι απλώς ποινικό! Είναι πρωτίστως πολιτικό! Η μάχη ενάντια στο φασισμό δεν αρχίζει με τη δίκη της Χ.Α ούτε περιορίζεται στα δικαστήρια αφού και ο φασισμός δεν περιορίζεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται στις καθημερινές μας σχέσεις. Στον σεξισμό, στον ρατσισμό, στο bullying. Φαίνεται στον εθνικισμό των περήφανων ΟΥΚάδων, στον μιλιταρισμό των παρελάσεων. Αποτυπώνεται στο κράτος στις φυλακές, στους φράχτες του Εβρου, στις νάρκες του Αιγαίου. Είναι καθήκον μας λοιπόν να τον ξεριζώσουμε από παντού!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ – 8 το πρωί
Δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240)

Το μάθημα αρχίζει από άλφα : Αντιφασισμός, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια!

Μοιράσου το