Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Η επίθεση της κυβέρνησης στην κοινωνία

Μάρτιος 8, 2010 Πολιτικά Κείμενα

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΕΣ

Την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ψηφίστηκε το λεγόμενο «Πρόγραμμα Σταθερότητας & Ανάπτυξης» δηλαδή το πακέτο επώδυνων και κοινωνικά άδικων μέτρων για τον κόσμο της εργασίας. Ουσιαστικά αποτελεί την πιό σκληρή νεοφιλελεύθερη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα  από τη μεταπολίτευση και μετά. Η δήθεν «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί δεξιά πολιτική που ζηλεύει και η ΝΔ ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση χaίρει της πλήρους στήριξης του ΛΑΟΣ – που συναίνεσε στα σκληρά μέτρα για εθνικοπατριωτικούς λόγους- αλλά και του «Μητσοτακικού» τμήματος της ΝΔ.

Παρότι έγινε προσπάθεια να καλλιεργηθεί από τον αστικό συνασπισμό εξουσίας και τα ΜΜΕ στην κοινή γνώμη το αισθητήριο της «εθνικής συσπείρωσης» , δήλαδη της συλλογίκης ευθύνης για το ξεπέρασμα της κρίσης (εν ολιγοις ότι ίδια ευθύνη για αυτήν έχει ο μισθωτός των 700 ευρώ και ο συνταξιούχος των 400 με τον μεγάλοεπιχειρηματία που εν μέσω κρίσης αγοράζει κότερα και αεροπλάνα) ο κόσμος της εργασίας απέδειξε πως διαθέτει ριζοσπαστικά αντανακλαστικά. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στις μαζικές αλεπάλληλες κινητοποιήσεις τόσο της Πέμπτης όσο και της Παρασκευής όπου οι εργαζόμενες τάξεις είπαν ένα βροντερό «όχι» στο νεοφιλελεύθερο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Οι κινητοποιήσεις αυτές θα πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία για την πυροδότηση ολοένα και περισσότερων κοινωνικών αντιδράσεων εν όψει και των νέων νεοφιλελεύθερων ομοβροντιών που έρχονται, όπως κατάργηση του  14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθέρωση των απολύσεων και μια σειρά απο χαριστικές ρυθμίσεις προς όφελος της εργοδοσίας. Της εργοδοσίας που ήδη έχει γλιτώσει πολλά δις. Ευρώ από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για την κερδοφορία του κεφαλαίου (από 35% σε 25% δηλ. Περίπου 9 δις. ευρώ) και τη μη καταβολή χρεών (31 δις. Ευρώ)  και ΦΠΑ (6 με 6,5 δις. Ευρώ το χρόνο) προς το Δημόσιο. Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν και τα σχέδια της κυβέρνησης για νέο πακέτο ακόμα πιο επώδυνων μέτρων σε περίπτωση που τα παρόντα δεν «αποδώσουν»..

Και ποία ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στις δυναμικές αντιδράσεις των εργαζομένων; Να στείλει τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν τους διαδηλωτές τα οποία δε δίστασαν μάλιστα να ψεκάσουν στο πρόσωπο με δακρυγόνα τον 88χρονο Μανώλη Γλέζο ο οποίος αποτελέι ζωντανή ενσάρκωση του αντιφασιστικού αγώνα κατα τη διάρκεια της κατοχής και παράδειγμα σεμνού Αριστερού και αγωνιστή. Αυτή είναι η απάντηση και η αντιμετώπιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των «προστατών του πολίτη» τόσο προς τον Μανώλη Γλέζο όσο και προς όλους αυτούς που αγωνίζονται για μια άλλη κοινωνία.

Στη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε λοιπόν, τα «κατεπείγοντα» μέτρα οφείλουν να λάβουν από εμάς κατεπείγουσες απαντήσεις. Ήδη την Πέπτη 11/3 έχει προκυρηχθεί πανελλαδική πανεργατική απεργία η συμμετοχή όλων μας  στην οποία κρίνεται απαραίτητη. Με μαζικό, ενωτικό και ανυποχώρητο αγώνα να δώσουμε απαντήσεις σε εκείνους που σχεδιάζουν την κρίση που δημιούργησε το υπερσυσσωρευμένο κεφάλαιο να την πληρώσουν οι χαμηλόμισθοι. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες να κλιμακώσουμε τον αγώνα μακρυά από λογικές περιχαράκωσης και κομματικές πορείες , αρχής γενομένης από την Τρίτη στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ.  Είναι ευθύνη όλων εμάς που πληττώμαστε από τα σκληρά κυβερνητικά μέτρα να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις και να καταγγείλουμε όλους τους απολογητές της κυβερνητικής πολιτικής εντός και εκτός του πανεπιστημίου μας. Τόσο δηλαδή στην ίδια την κυβέρνηση που θα αρχίσει να βλέπει μειοψηφίες όσο και στην καθεστωτική παράταξη ΠΑΣΠ που την προηγούμενη εβδομάδα όπου και το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε τα πιο αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων δεκαετιών έκανε άτσαλα βήματα αποσιώπησης των πολιτικών τεκτενόμενων και προτίμησε να το ρίξει στο τραγούδι διοργανώνοντας karaoke και να μη βγάλει τσιμουδία για τα μέτρα αυτά. Άλλωστε  όποιος είναι έξω απ το χορό πολλά τραγούδια λέει…

•    Όλοι και όλες  Τρίτη 9/3 ώρα 13:00 στο Αμφ. Α στη Γενική συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας»

•    Όλοι και όλες την Πέμπτη 11/3 στην πανεργατική πορεία 10:30 στο μουσείο. Στηρίζουμε την πανεργατική απεργία.

•    Να μην περάσουν τα κοινωνικά άδικα μέτρα του ΠΑΣΟΚ.

 Μοιράσου το