Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Καταγγελία για την εξέταση του μαθήματος του ΛΟΧΡΗ

Σεπτέμβριος 18, 2013 Ανακοινώσεις

Ένα ατυχές και λυπηρό γεγονός έλαβε χώρα στην ΑΣΟΕΕ την Τρίτη 17/09 κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μαθήματος του ΛΟ.ΧΡΗ, Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Αποτίμηση Επιχειρήσεων. Το συγκεκριμένο μάθημα, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό και η εξέταση του είναι τρίωρη. Οι διδάσκοντες του μαθήματος Γκίκας Δημήτριος και Παπαδάκη Αφροδίτη αποφάσισαν να μετατρέψουν την εξέταση του μαθήματος σε 2,5 ώρες ανακοινώνοντας το στους φοιτητές λίγο πριν πάρουν τα γραπτά και όχι από την αρχή της εξέτασης ως όφειλαν.

Αναγνωρίζουμε ότι ο κάθε διδάσκον έχει την ευχέρεια να ορίζει το χρόνο εξέτασης βάσει της εμπειρίας του αλλά οφείλει να ενημερώνει τους φοιτητές εξ αρχής. Το περιστατικό περιέχει ψυχολογική βία και προκαλεί μόνο λύπηση. Ο κάθε φοιτητής, με βάση το χρόνο εξέτασης, προσαρμόζει το πως θα δομήσει το γραπτό του. Επομένως το λιγότερο που απαιτούμε είναι σταθερό χρόνο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το μάθημα είναι τετάρτου έτους και το πτυχίο αρκετών συναδέλφων εξαρτάται από την έκβαση της εξέτασης ένα τέτοιο περιστατικό είναι ανεπίτρεπτο.

Η Α.Ρ.ΕΝ.Α καταγγέλλει ξεκάθαρα αυτή την καθηγητική αυθαιρεσία και στέκεται αλληλέγγυα στους συναδέλφους που υπέστησαν αυτή τη ψυχρολουσία. Δεν θα ανεχτούμε άλλα τέτοια περιστατικά.

  • Ζητάμε από τη τμηματική συνέλευση και τα μέλη ΔΕΠ του ΛΟΧΡΗ να πάρουν σαφή θέση για το περιστατικό.
  • Ζητάμε ο χρόνος εξέτασης να αναγράφεται στις κόλες.
  • Θεωρούμε ότι οι φοιτητές που εξετάστηκαν σε αυτό το μάθημα πρέπει να συζητήσουν το περιστατικό σε μία συλλογική διαδικασία και αν το θεωρήσουν απαραίτητο να γίνει επανεξέταση του μαθήματος.

Μοιράσου το