Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Τα «μεγάλα» μέσα της ΠΑΣΠ

Νοέμβριος 4, 2009 Πολιτικά Κείμενα

maskes.jpg                                    ΤΑ “ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ” ΤΗΣ ΠΑΣΠ
Για δεύτερη φορά φέτος έπεσαν οι μάσκες της «αγωνιστικής» παράταξης που πορεύεται με υπόγειες συνεργασίες με τον πρύτανη, επικαλείται ψεύτικους νόμους και προσπαθεί να κρατήσει όλους τους φοιτητές μακριά από τη Σύγκλητο για να μην υπάρχουν μάρτυρες…
Συγκεκριμένα:

  • Ψεύτικοι νόμοι “μετά από αίτημα της ΠΑΣΠ”…με τη σφραγίδα του πρύτανη!

Η Σύγκλητος είναι όργανο του Πανεπιστημίου στο οποίο συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου ο πρύτανης, μέλη ΔΕΠ, διοικητικοί υπάλληλοι και 8 εκπρόσωποι φοιτητών σε αναλογία με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Από τις συνεδριάσεις της συγκλήτου περνάνε σημαντικές αποφάσεις που πολλές φορές αφορούν τα δικαιώματά μας. Γι’ αυτό και πρόκειται για όργανο ανοιχτό που μπορούν να παρακολουθούν όλοι οι φοιτητές, να τοποθετούνται και να ακούνε τη στάση του πρύτανη, των καθηγητών και των εκπροσώπων. Είναι ανοιχτό όργανο για να μπορούν και οι ίδιοι να υπερασπιστούν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και τα δικαιώματά τους. Πρόσφατα όμως ο πρύτανης επικαλέστηκε κάποιο νόμο που απαγορεύει σε όλους τους φοιτητές, πλην αυτών που έχουν εκλεγεί, να παρίστανται στις συνεδριάσεις. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ήταν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ που «τον πίεζαν να εφαρμόσει το νόμο».
Σύμφωνα όμως με νομικούς αυτοί οι «νόμοι» δεν αφορούν σε καμία περίπτωση το Πανεπιστήμιο και ουσιαστικά όλο αυτό πρόκειται για ένα κακό θέατρο που έπαιξε ο πρύτανης στους φοιτητές με σκηνοθέτη την ΠΑΣΠ. Στήθηκε, δηλαδή, ολόκληρη παράσταση με ψεύτικα χαρτιά προκειμένου οι φοιτητές να μην μπορούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Συγκλήτου.
Βέβαια κατανοούμε την ανάγκη της κυβερνητικής πλέον ΠΑΣΠ να φιμώσει τη φωνή της ριζοσπαστικής αριστεράς μέσα στο πανεπιστήμιο για να μπορεί ανενόχλητη να περνά στην ΑΣΟΕΕ τις κυβερνητικές προτάσεις. Κατανοούμε ότι προτιμούν το ανοιχτό όργανο του πανεπιστημίου να μετατραπεί σε prive κουβεντούλα με τον πρύτανη. Αλλά εμείς απαντάμε ότι με κανέναν ψευτο-νόμο και κανένα κόλπο δε θα καταστρατηγήσουν τον ανοιχτού τύπου χαρακτήρα του οργάνου της Συγκλήτου. Και όχι μόνο θα είμαστε εκεί αλλά καλούμε και όλους τους φοιτητές-τριες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις.

  • Με έναν ψίθυρο της ΠΑΣΠ αλλάζει απόφαση η Σύγκλητος

Τη Δευτέρα καλέστηκε η Σύγκλητος προκειμένου  να συνδυάσει για τα επεισόδια της Παρασκευής όπου μια ομάδα 150 ατόμων με διακριτικά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εισέβαλλε στον πανεπιστημιακό χώρο με πτυσσόμενα γκλοπ ,σιδερογροθιές και λοστούς με μόνο σκοπό να ξυλοκοπήσουν συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ. Το περίεργο ήταν ότι όλοι, εκτός ενός, οι καθηγητές είχαν τοποθετηθεί πολύ καταδικαστικά και για τις δύο μεγάλες παρατάξεις και μάλιστα η πρώτη ανακοίνωση κινείτω ακριβώς στην κατεύθυνση ότι καταδικάζουμε ΠΑΣΠ και ΔΑΠ για το φανατισμό που καλλιεργούν και οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα βίας. Μια ανακοίνωση που έθετε το πρόβλημα στη σωστή του βάση λέγοντας ξεκάθαρα ότι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ εναλλάσσονται σε ρόλους θύτη θύματος καλλιεργώντας τον χουλιγκανισμό στο πανεπιστήμιο. Η ανακοίνωση τίθεται προς ψήφιση και περνάει με ισχυρή πλειοψηφία…! Εισβάλλουν όμως στην αίθουσα 100 "αγανακτισμένοι ΠΑΣΠίτες", και ο γραμματέας ΠΑΣΠ ΑΕΙ πανελλαδικά (Μ.Νικηφόρος) ψιθυρίζει κάτι στο αυτί του πρύτανη(???!) και αποχωρεί ησύχως με τους 100 του. Τότε ο πρύτανης παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό κείμενο ως ανακοίνωση που καμία σχέση δεν είχε με τις τοποθετήσεις του σώματος λίγα λεπτά πριν. Καμία σχέση δεν είχε με αυτό που είχε ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία από το σώμα της συγκλήτου! Τι κι αν προσπαθούσαμε εμείς από την ΑΡΕΝΑ και ο συνάδελφος από την ΠΚΣ να θυμίσουμε στους καθηγητές αυτά που οι ίδιοι ονομαστικά είχαν ψηφίσει…Τι κι αν προκαλούσαμε να παίξουν την κασέτα των πρακτικών για να ακούσουν αυτά που οι ίδιοι υποστήριζαν μόλις πριν λίγο…Άδικα. Ο ψίθυρος στο αυτί του πρύτανη πρέπει να ήταν πολύ πιο πειστικός…. Εκβιασμός?Δωροδοκία? η  μήπως στιβαρό πολιτικό επιχείρημα? Γιατί δε μας το λέτε κι εμάς?

•    Καταγγέλλουμε τις Πρυτανικές Αρχές που παρουσιάζουν ψεύτικους νόμους και θέλουν τα όργανα να συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών μακριά από τα μάτια των φοιτητών.

•    Καταγγέλλουμε τον Πρύτανη και τα μέλη ΔΕΠ που δέχονται να αλλάζουν την ψήφο  και τα λόγια τους μετά από έναν ψίθυρο μεγαλο-ΠΑΣΠίτη.

•    Κόντρα στους «εκπροσώπους φοιτητών» που θέλουν τους φοιτητές εκτός, καλούμε όλους εσάς τους φοιτητές και φοιτήτριες της ΑΣΟΕΕ να συμμετέχετε στα όργανα συνδιοίκησης προκειμένου να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά

μας.Μοιράσου το