Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Ξύλο ΔΑΠ-ΠΑΣΠ

Νοέμβριος 2, 2009 Πολιτικά Κείμενα

                                                                                      ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ…   

                  
Την περασμένη Παρασκευή βιώσαμε ένα από τα πιο βίαια γεγονότα των τελευταίων ετών στο χώρο του πανεπιστήμιου μας. Μία ομάδα 150 ατόμων με διακριτικά της     ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εισέβαλλε στον πανεπιστημιακό χώρο με πτυσσόμενα γκλοπ ,σιδερογροθιές και λοστούς με μόνο σκοπό να ξυλοκοπήσουν μ
ksilo.jpgέλη της ΠΑΣΠ.

Γιατί ;

Αυτή η φασιστική τύπου επίθεση μας θυμίζει άλλες μαύρες εποχές για την πανεπιστημιακή κοινότητα. Το ερώτημα που γεννάται είναι προφανές : Γιατί η φοιτητική παράταξη της οποίας τα μέλη παίρνανε θέση σε όλους τους στημένους επικοινωνιακούς διαλόγους του πρόσφατου παρελθόντος κατά της βίας εντός του πανεπιστημιακού ασύλου , τώρα κάνει κατάχρηση αυτού ; 

Η θλιβερή πραγματικότητα…

Αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί μονοσήμαντα. Είναι αποτέλεσμα της θλιβερής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην ΑΣΟΕΕ από την ΔΑΠ αλλά και από την ΠΑΣΠ που θεωρούν το πανεπιστήμιο τσιφλίκι τους, όπου δημιουργούν, προωθούν και συντηρούν τον χουλιγκανισμό της πράσινης και της μπλε φανέλας. Και αν αυτή την φορά οι κακοί της υπόθεσης ήταν οι μπλε είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα είναι οι πράσινοι όπως υπήρξαν και τόσες φορές στο παρελθόν(εγγραφές 2005, εγγραφές 2008,καθημερινότητα ΑΣΟΕΕ).

 Τα αποτελέσματα του μηχανισμού τους…

Αυτά τα φαινόμενα που αποσκοπούν στην συσπείρωση των μελών των δυο καθεστωτικών παρατάξεων έχουν ως αποτέλεσμα την αποπολιτικοποίηση, την γενικότερη απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών και την υποβάθμιση του θεσμού του ασύλου.

Εμείς ως Α.Ρ.ΕΝ.Α. και Αριστερή Ενότητα , αρνούμαστε να δεχτούμε τη μετατροπή του πανεπιστημίου από χώρο ελεύθερης διακίνησης γνώσης και ιδεών, από χώρο διεκδικήσεων και αγώνων, σε γηπεδική εξέδρα. Καλούμε όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν και να περιθωριοποιήσουν τις λογικές αυτές αλλά και αυτούς που τις εκφράζουν. Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και όχι σε εκείνες τις παρατάξεις που το λυμαίνονται και το υποβαθμίζουν. Η μόνη λύση για ένα υγιές και πολιτικά ενεργό ως προς την κοινωνία πανεπιστήμιο βρίσκεται στην εμβάθυνση των συλλογικών διαδικασιών και της δημοκρατίας μέσα σε αυτό. 

Μοιράσου το