Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Αλληλεγγύη και πολιτική ανυπακοή

Ιανουάριος 3, 2017 Ανακοινώσεις, Καλέσματα

Κινητοποίηση στα γραφεία της ΕΕ και συνέντευξη τύπου στη Βουλή για τους Βάσκους αγωνιστές και τους πρόσφυγες που συμμετείχαν στο εγχείρημα
της πολιτικής ανυπακοής ενάντια
στην Ευρώπη – Φρούριο

Τετάρτη, 04.01.2017

13:00: Συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΕ (Βασ. Σοφίας) και πορεία στη Βουλή.
14:00: Συνέντευξη Τύπου μπροστά στη Βουλή, κινημάτων αλληλεγγύης και των Βάσκων ακτιβιστών Mikel Zuluaga και Begona Huart καθώς και προσφύγων που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα στο πλαίσιο του εγχειρήματος πολιτικής ανυπακοής ενάντια στην Ευρώπη – Φρούριο.

Την Τετάρτη 4 Γενάρη, αντιρατσιστικές οργανώσεις, κινήματα αλληλεγγύης, κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες διαδηλώνουμε και οργανώνουμε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα μαζί με τους πρόσφυγες και τους Βάσκους συντρόφους μας που είχαν συλληφθεί στην Ηγουμενίτσα και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για την επιχείρηση μεταφοράς 8 προσφύγων από την Ελλάδα στη χώρα των Βάσκων.
Οι δύο ακτιβιστές κάτω από την πίεση του κινήματος, τη διεθνή και εγχώρια αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, αφέθηκαν ελεύθεροι την Παρασκευή 30/12 με την υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης. Το ίδιο και οι 2 από τους 8 πρόσφυγες που κρατούνταν. Απαιτούμε την παύση κάθε κατηγορίας σε βάρος τους.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην έμπρακτη αμφισβήτηση της Ευρώπης – Φρούριο που επιχείρησαν οι διεθνείς ακτιβιστές και οι πρόσφυγες και ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας με το διεθνές κίνημα πολιτικής ανυπακοής – καταγγελίας της απάνθρωπης ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ που υλοποιούν κατά γράμμα η ελληνική και η ισπανική Κυβέρνηση. Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τα θύματα της φτώχειας και του πολέμου, μέχρι να πέσουν όλοι οι φράχτες, να σταματήσουν οι πνιγμοί στη Μεσόγειο, να κλείσουν τα προσφυγικά στρατόπεδα-φυλακές. Έως ότου εξασφαλίσουμε την ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από τις χώρες προέλευσής τους προς οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα επιθυμούν οι ίδιοι να εγκατασταθούν, καθώς και την ισότιμη πρόσβασή τους σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα εντός της ΕΕ.
Την ώρα που στο εσωτερικό της ΕΕ οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υλοποιούν τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας και φτωχοποίησης των κατοίκων της, οι ίδιοι παρέα με ακροδεξιούς και φασίστες διαφόρων ειδών επιχειρούν να μας πείσουν πως εχθρός μας δεν είναι αυτές οι πολιτικές αλλά τα θύματα της φτώχειας και του πολέμου που αναζητούν καταφύγιο στις Ευρωπαϊκές χώρες. Από τη δική μας μεριά αντιπαρατάσσουμε την αλληλεγγύη και την ενότητα ΟΛΩΝ των θυμάτων της λιτότητας και του ρατσισμού, απέναντι στις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς επιβολής τους. Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Antinazi Zone – YRE
Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση / Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος
Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών–πρωτοβουλιών–συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά
ΑΡΕΝ
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Δίκτυο Πολιτών Χολαργού – Παπάγου
Επιτροπή Αλληλεγγύης στου Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία & το Κουρδιστάν
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ιλίου
Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Αλληλεγγύης Κ. Πατησίων /Αχαρνών
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Πίσω Θρανία – Μια Πρωτοβουλία για την Εκπαίδευση Χωρίς Διακρίσεις
META

Στην κινητοποίηση και τη συνέντευξη τύπου
συμμετέχουν/στηρίζουν:
Αντιεξουσιαστική Κίνηση
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
Ανασύνθεση ΟΝΡΑ
ANTAΡΣΥΑ
ΑΡΑΓΕΣ/ Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση
ΑΡΚ
Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά
ΕΕΚ
Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ)
NAΡ
Ξεκίνημα

Μοιράσου το