Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Ανακοίνωση της Α.Ρ.ΕΝ.Α για τα γεγονότα της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ την Τρίτη 13/9

Σεπτέμβριος 17, 2011 Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση της Α.Ρ.ΕΝ.Α για τα γεγονότα της

Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ την Τρίτη 13/9/11

 

            Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Γενική Συνέλευση δεν γίνεται όπως θα θέλαμε. Η απουσία πολιτικού λόγου, ο τακτικισμός και η οχλαγωγία των καθεστωτικών παρατάξεων του δικομματισμού είχαν απαξιώσει τις συλλογικές διαδικασίες στα μάτια των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ. Παράλληλα μέσα από το Δ.Σ. μπλόκαραν επανειλημμένα την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης με αποτέλεσμα ο Σύλλογος να συνεδριάζει 1 και 2 φορές το χρόνο για λόγους επετειακούς…

            Για εμάς ο τρόπος που διεξήχθη η Γενική Συνέλευση την Τρίτη 13/9 θέτει από μόνος του κάποιες προβληματικές. Ο διαχωρισμός των μέσων πάλης από το πολιτικό περιεχόμενο μας βρίσκει αντίθετους καθώς αποπολιτικοποιεί την διαδικασία. Επιπλέον ο τρόπος που ψηφίστηκε η αλλαγή επί της διαδικασίας είναι εξαιρετικά αμφίβολος με τη ψηφοφορία να γίνεται σε χρόνο μηδέν και καμία καταμέτρηση των ψήφων. Δεν γίνεται ένας Σύλλογος που συνεδριάζει τόσα χρόνια ν’αλλάξει έτσι την διαδικασία εν ριπή οφθαλμού για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις αποτυπώνοντας έναν στιγμιαίο συσχετισμό δυνάμεων.

             Το εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι ότι οι εκπρόσωποι του πλαισίου αντικατάληψης ενώ συμφώνησαν στον να γίνει έτσι η διαδικασία εκ των υστέρων αντιδρούν και εκτοξεύουν κατηγορίες για «αντιδημοκρατικές πρακτικές» των αριστερών που εν τω μεταξύ ήταν οι μόνοι που διαφώνησαν με τον τρόπο αλλαγής της διαδικασίας.

            Πέρα από αυτό για εμάς είναι προβληματικό το γεγονός ότι δεν ψηφίστηκε πολιτικό πλαίσιο. Όσοι νομίζουν ότι η αποχώρηση του κόσμου κατά τη διάρκεια της ψήφισης των πλαισίων είναι αποτέλεσμα υπερπολιτικοποίησης του κόσμου και σημείο της διάθεσης του για συνδιαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου στο συντονιστικό κατάληψης απλώς ονειροβατούν. Γίνεται φανερό ότι η χρόνια προσπάθεια των καθεστωτικών παρατάξεων για απονέκρωση των διαδικασιών του Συλλόγου είχε αποτέλεσμα. Ειδικά ο κόσμος που ψηφίζει την αντικατάληψη απέχει στην ουσία από την Γενική Συνέλευση (της οποίας τη διαδικασία υποτίθεται θέλουν να βελτιώσουν)  και έρχεται στις 5 απλά για να ψηφίσει. Γίνεται συστηματική προσπάθεια για να αποπροσανατολιστεί ο φοιτητικός κόσμος από το πραγματικό ζήτημα – το νόμο πλαίσιο- και να επικεντρωθεί στη κατάληψη ή μη κατάληψη, προσπάθεια που στηρίζετε από το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ και το Υπουργείο Παιδείας.

            Πάρα τα προβλήματα της διαδικασίας  έγινε φανερό ότι ο κόσμος της ΑΣΟΕΕ επιθυμούσε την συνέχιση της κατάληψης. Κατά συνέπεια εμείς , αντιλαμβανόμενοι και την κρισιμότητα της συγκυρίας, δεν μπορούμε παρά να συμμετέχουμε κανονικά σε αυτήν και να παρεμβαίνουμε στον κοινωνικό μας χώρο. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για μια κατάληψη με πολιτικό περιεχόμενο, ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, ζωντανή και ανοιχτή στον κόσμο της ΑΣΟΕΕ. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για καλύτερες και δημοκρατικότερες διαδικασίες μέσα στο Σύλλογο και θα σταθούμε απέναντι σε όσους με την συμπεριφορά τους δίνουν πατήματα για συκοφάντηση των κινηματικών διαδικασιών.

 

Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Μοιράσου το