Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Αντιφασιστική συγκέντρωση για την δίκη της Χρυσής Αυγής

Νοέμβριος 19, 2018 Καλέσματα

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε έντονη άνοδο της ακροδεξιάς τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο . Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Γερμανίας και της Ιταλίας όπου η Λεγκα του Βορρά  συγκεντρώνει 18,69% και το AFD 12,6% .Ακόμα πιο έντονο είναι το ρεύμα του εθνικισμού στην Βραζιλία με τον πρόσφατο εκλογικό θρίαμβο του απροκάλυπτα σεξιστή και ρατσιστή Μπολσοναρο και φυσικά στις  Η.Π. Α  με την εξακολούθηση της εφαρμογής των γνωστών πολιτικών του Τραμπ.

Προφανώς αυτή η κατάσταση δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την Ελλάδα όπου έχουν επανέλθει στο προσκήνιο φασιστικές συμπεριφορές. Μερικές από αυτές είναι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, η ωμή δολοφονία του Ζακ Κωστοπουλου (zackie oh) με την συναίνεση  αστυνομίας και πολιτών αλλά και με τις συνεχείς επιθέσεις σε μετανάστες και σε εγχειρήματα αλληλεγγύης. H ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η ομοφοβία, ο εθνικισμός, είναι το έδαφος πάνω στο οποίο οι ναζί και άλλοι φασίστες επιχειρούν να εκτρέψουν την οργή των πλατιών μαζών, για τη φτώχεια, την ανεργία και τα μνημόνια, σε εμφύλιο πόλεμο των φτωχών.Εδώ αξίζει να τονίσουμε  και την ευθύνη και της ίδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία συμμετέχει σε τελετές 1 λεπτού σιγή για έναν ακροδεξιό επίδοξο δολοφόνο, στηρίζεται στην προκλητικότητα των γειτόνων για να ασκήσει πολιτική και παρευρίσκεται σε κοινές εκδηλώσεις. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν  ότι η Χρυσή Αυγή καταφέρνει να ανασυγκροτεί τις δυνάμεις της με την ανοχή της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία και σίγουρα δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Την τελευταία οχταετία η Χρυσή Αυγή έχει βγει στο προσκήνιο σπέρνοντας σε μίσος σε μετανάστες/στριες, σε κομμάτια την λοατκι κοινότητα και σε άνθρωπος του κινήματος. Η ναζιστική οργάνωση με τα τάγματα εφόδου της και την συγκάλυψη των ΜΜΕ και των λοιπών αστικών κομμάτων δεν δίστασε να  δολοφονήσει  τον Σαχζακ Λουκμάν ,τον  Φύσσα και αρκετούς ακόμα που ακόμα δεν έχει αποδειχθεί.

 

Παρόλα αυτά  το αντιφασιστικό κίνημα  δίνει ηχηρή απάντηση  σε κάθε ακροδεξιά συμπεριφορά  και κάνει αισθητή την παρουσία του. Η μαζική πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα  στο Κερατσίνι, οι κινητοποιήσεις για την δολοφονία του Ζακ ,αλλά και η καθημερινή  στήριξη και συμμετοχή σε καταλήψεις στέγασης προσφύγων  και σε δομές αλληλεγγύης  αποδεικνύουν  έμπρακτη αντίδραση του κινήματος.

 

Για να συνεχιστεί αυτός ο  αγώνας  έναντι στο φασισμό είναι αναγκαία η παρουσία μας στην δίκη  της Χρυσής Αυγής. Καλούμε  στην συγκέντρωση  που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου  στις 9:30 π.μ στο Εφετείο Αθηνών στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Μοιράσου το