Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Είναι όλα ζήτημα ‘’τάξης’’.

Το χρονικό της υπόθεσης.

Πριν από περίπου 40 χρόνια ένα 10χρονο κοριτσάκι πήγαινε στην 5η δημοτικού. Κατάγονταν από φτωχή οικογένεια και είχε 8 αδέρφια.Όταν αργότερα παντρεύτηκε και έγινε μητέρα 2 παιδιών αναγκάστηκε να πλαστογραφήσει ότι έιχε τελειώσει την 6η δημοτικού για να εξασφαλίσει τα προς το ζην για την οικογένεια της. Επί μια 20ετία δούλευε ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Αγωνιζόταν καθημερινά για να κερδίσει τα χρήματα που έβγαζε, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.

Η στάση της δικαιοσύνης

Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση για 10ετή φυλάκιση και αφαίρεση ενσήμων 20χρόνων του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της έχει επιβληθεί στις Φυλακές Θήβας. Φυσικά  δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση,η συγκεκριμένη στάση, καθώς η δικαιοσύνη μας αποδεικνύει πολύ συχνά το ταξικό πρόσημο που υπηρετεί.  Άλλωστε αυτή η γυναίκα υποχρεώθηκε να πλαστογραφήσει για να μπορέσει να ασκήσει το αναφαίρετο (συνταγματικό) δικαίωμά της στην εργασία και αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια για την καθημερινή επιβίωση της οικογένειάς της. Γίνεται ξεκάθαρη λοιπόν η στάση της δικαιοσύνης απέναντι στις πληττόμενες τάξεις(παράδειγμα καστανά πριν λίγα χρόνια) και στους ανθρώπους που αγωνίζονται(βλέπε Θεοφίλου και Ηριάννα).Τέτοιες ποινές βλέπουν οι νεοναζί μαχαιροβγάλτες, οι καταχραστές δημοσίου χρήματος και οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών και χαίρονται ,που με τα εγκλήματα που διέπραξαν μπορούν να την γλιτώσουν.

Ωστόσο με αυτό το συμβάν αξίζει να αναφέρουμε και ένα άλλο συχνό φαινόμενο. Η ποινή αυτή είναι  άλλο ένα κρούσμα απάνθρωπων και εξοντωτικών ποινών(όχι μόνο για την καθαρίστρια αλλά και για την οικογένειά της). Κατά πόσο είνα ‘δίκαιες’’’ λοιπόν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης; Ούτε ξέρουμε και ούτε θα μάθουμε καθώς ποτέ δεν έχει ελεγχθεί δικαστής για υπερβολική αυστηρότητα ή υπερβολική επιείκεια (βλ. συμπεριφορά δικαιοσύνης απέναντι σε απέναντι σε ακροδεξιούς, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες).

Η δική μας στάση

Καταγγέλλουμε λοιπόν την άδικη και εξοντωτική (οικονομικά και φυσικά) ποινή εις βάρος μιας γυναίκας που αγωνίζεται καθημερινά για την επιβίωση αυτής και της οικογένειάς της. Απαιτούμε αναίρεση της ποινής και δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε μία φτωχή εργαζόμενη γυναίκα που η αστική δικαιοσύνη εκτονώνει την αυστηρότητά και το μένος της.

Μοιράσου το