Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Καταναλώστε, γεννιέται ο Χριστός

Δεκέμβριος 20, 2017 Πολιτικά Κείμενα

Όπως κάθε συντηρητικό θεοκρατούμενο κράτος που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και στην κατά τ’ άλλα ανεξίθρησκη Ελλάδα θα γιορτάσουμε και φέτος τα Χριστούγεννα. Πρωτοστάτες αυτής της «πανανθρώπινης» γιορτής, τα κεφάλια της εκκλησίας, που παρά τις μισαλλόδοξες, ρατσιστικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές, φιλοναζιστικές απόψεις κατά τ’ άλλα είναι καλοί άνθρωποι με ευγενή αισθήματα.

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, ο Καμίνης έντυσε και πάλι την Αθήνα με αυτό τον υπερβολικά κιτς στολισμό, που συνδυάζει φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ και σπατάλη ενέργειας. Μπορεί να διανύουμε τον 9ο χρόνο της οικονομικής κρίσης, μπορεί η επίθεση του Κεφαλαίου και η βίαιη αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των φτωχών να συνεχίζεται, μπορεί να γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, μπορεί να υπάρχουν περίπου 60.000 αστέγοι, αλλά να μη δώσουμε και μερικά εκατομμύρια να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα; Τί εννοείς ότι θα μπορούσαν να δωθούν αυτά τα χρήματα για ζήσουν πιο ανθρώπινα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που στοιβάζονται στα καμπς και τους προσφέρεται χαλασμένο φαγητό; Χάνεις το νόημα των Χριστουγέννων.

Αυτή η γιορτή, πέρα από τον κιτς στολισμό απαιτεί και το να ξοδέψεις πολλά χρήματα για τους ανθρώπους που αγαπάς. Δεν έχει σημασία που το αφεντικό σου σε έβαλε να δουλέψεις υπερωρίες χωρίς να τις πληρωθείς, ούτε που σου παρακράτησε παράνομα το «δώρο» Χριστουγέννων. Έχεις την υπόχρεωση να ξοδέψεις τα χρήματα σου για τους δικούς σου ανθρώπους. Δεν πειράζει που τη δεύτερη βδομάδα του Γενάρη θα σκέφτεσαι πώς θα βγει ο μήνας επειδή έφαγες όλο το μισθό σου για δώρα. Η αγάπη και οι ανθρώπινες σχέσεις εξαρτώνται από το πόσα λεφτά θα ξοδέψεις για τους δικούς σου. Στον καπιταλισμό ζούμε, μην είσαι αφελής. Και συν τοις άλλοις, τί πάει να πει ότι δεν έχεις αρκετά χρήματα; Ανήκεις και συ σε αυτά τα 2 εκατομμύρια που είναι «άχρηστοι» και «τεμπέληδες» και δε βρίσκουν δουλειά; Δουλειές υπάρχουν. Να ψάξεις να βρεις.

Για να τελειώνουμε: τα Χριστούγεννα είναι η χαρά του καπιταλισμού και των αφεντικών. Επιτηδευμένη και χωρίς μέτρο κατανάλωση (ακόμη και να μην έχουμε τα χρήματα), τεράστιοι τζίροι για τις επιχειρήσεις (και κυρίως τις πολυεθνικές), ακόμη πιο ελαστικά ωράρια εργασίας και εκμετάλλευση των εργαζομένων (ναι, ακόμη και με την «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα δημιουργούσε πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων). Η πολιτεία και φέτος θα «κλωτσήσει» κάπου απόμερα τους άστεγους για να μη χαλάσει η βιτρίνα της γιορτινής πόλης. Και από αρχές Γενάρη θα επιστρέψουμε στη μιζέρια μας. Στην καθημερινότητα των μνημονίων, της ανεργίας, των νεκρών προσφύγων, των αστέγων, της εκμετάλλευσης και του ατομισμού.

Μοιράσου το