Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Καταγγελία Α.Ρ.ΕΝ.Α.

Οκτώβριος 16, 2009 Ανακοινώσεις

Καταγγελία της Α.Ρ.ΕΝ.Α. στις Πρυτανικές Αρχές — 15-10-2009


Καταγγέλουμε την πρωτοφανή και απαράδεκτη συμπεριφορά των Πρυτανικών Αρχών αλλά και του υπόλοιπου σώματος της Συγκλήτου. Στη χθεσινή  απόπειρα συνεδρίασης του σώματος της Συγκλήτου βρέθηκαμε ως παρατηρητές προκειμένου να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία και να τοποθετηθούμε, όπως κάνουμε πάντα ως ενεργό σχήμα του πανεπιστημίου. Η έκπληξη όμως ήταν η αβάσιμη και εκ των προτέρων συνεννοημένη απόφαση να μην υπάρχουν παρατηρητές στις συνεδριάσεις. Να μην μπορούν, δηλαδή, οι φοιτητές να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στα ανέκαθεν ανοιχτά όργανα του πανεπιστημίου. Να ξεκαθαρίσουμε  ότι το δικαίωμα ψήφου των εκλεγμένων εκπροσώπων δεν αποκλείει το δικαίωμα όλων μας να παρακολουθούμε τα όργανα του πανεπιστημίου μας.

Καταλαβαίνουμε βέβαια το άγχος της Πρυτανείας να κρατήσει τη φωνή της ριζοσπαστικής αριστεράς όσο πιο μακριά γίνεται από τα όργανα. Όταν μέσω αυτής της συνεδρίασης προσπαθούν να περάσουν τη διάταξη του νόμου-πλαίσιο για την αξιολόγηση ξέρουν πως κανένας από τους φοιτητικούς εκπροσώπους (ΔΑΠ ΠΑΣΠ ΠΚΣ) δε θα υπερασπιστεί τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Φοιτητικού Συλλόγου, ξέρουν πως κανένας δε θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους που έχουν στόχο την εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο.

 

Εμείς σε όλους αυτόυς που θέλουν να απομονώσουν τη φωνή της ριζοσπαστικής αριστεράς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να «ενοχλούμε» με τη φωνή μας και μέσα από τα όργανα του  πανεπιστημίου, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητών και να παλεύουμε για ένα δημοκρατικό οργανωμένο πανεπιστήμιο.

Μοιράσου το