Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Μετεκλογικό

Σεπτέμβριος 26, 2009 Πολιτικά Κείμενα

                                                              Η ΑΣΟΕΕ "ΤΟΥΣ"

Είμαστε λίγες μέρες μετά το τέλος της καταμέτρησης… Μπορεί ο καπνός από τα καπνογόνα να έχει διαλυθεί , όμως τα μισά έδρανα του αμφ. Α είναι σπασμένα. Αυτή ακριβώς είναι η αντίληψη των καθεστωτικών παρατάξεων και η οποία αποτυπώθηκε ξεκάθαρα από τα συνθήματα και το γηπεδικό φανατισμό που τους χαρακτήρισε αυτές τις μέρες. Συνθήματα με ακραίο σεξιστικό περιεχόμενο που υποβαθμίζουν την νοημοσύνη κάθε ατόμου και ιδίως αυτών που θέλουν να ονομάζονται πολιτικα υποκείμενα.

‘Όπως λοιπόν συνηθίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, έτσι και τώρα υποβαθμίζουν τις διαδικασίες του συλλόγου. Αυτό έκαναν με τις Γενικές Συνελεύσεις τις οποίες χαρακτήριζαν άνευ σημασίας για να συμμετέχουν σε αυτές. Και μάλιστα τις λίγες φόρες που πιέζονταν να συμμετέχουν, φρόντιζαν να δημιουργούν ατμόσφαιρα γηπέδου εμποδίζοντας τον κόσμο να παρακολουθήσει. Στην ίδια λογική κινείται και η στάση τους αναφορικά με το προεκλογικό Διοικητικό Συμβούλιο όπου έκαναν τα πάντα για να είναι κλειστό στον κάθε ανένταχτο φοιτητή, καθυστερώντας τη διαδικασία και μην αναφέροντας τίποτα σχετικά με τη διεξαγωγή του. Σχετικά δε με τα διαδικαστικά του, θέλουν να είναι κλειστό έτσι ώστε να μπορούν να παραβρίσκονται οι 35χρόνοι επαγγελματίες συνδικαλιστές από τα κόμματά τους αντιλαμβανόμενοι τη διαδικασία σαν τσιφλίκι τους. Χαρακτηριστικό της φετινής διαδικασίας ήταν η συζήτηση για το παραβάν και το λευκό ψηφοδέλτιο. Πάρα τις προεκλογικές εξαγγελίες των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ υπέρ αυτών, λόγω της πίεσης που δέχτηκαν από τη συλλογή εκατοντάδων υπογραφών για την ύπαρξή τους, τελικά μπλόκαραν τη διαδικασία και αποχώρησαν επιβάλλοντας για άλλη μια φορά αντιδημοκρατικές εκλογές. Αδιαφόρησαν δηλαδή για τη βούληση της πλειοψηφίας του φοιτητικού συλλόγου που δήλωσε έμπρακτα την επιθυμία του για εκλογές μυστικές και με δικαίωμα στη λευκή ψήφο.

Από την πλευρά μας διατυπώσαμε την άποψη και προεκλογικά , ότι δεν περιμέναμε μια ψήφος να αλλάξει την καθημερινή μας φοιτητική ζωή. Όποιοι υποστηρίζουν το αντίθετο βασίζονται στη λογική της ανάθεσης και των πελατειακών σχέσεων όπως αυτές αναπτύσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τις παρατάξεις – γραμματείες, τους διοργανωτές κοσμικών εκδηλώσεων στα κέντρα διασκέδασης, με αυτούς που προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα του δημόσιου πανεπιστημίου με καταιγισμό αιτημάτων… Ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του πανεπιστημίου διασφαλίζεται με την ενεργή συμμετοχή του φοιτητή στις συλλογικές διαδικασίες όπως η Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας για την έμπρακτη παρεμπόδιση της εφαρμογής της εκπαιδευτικής αναδιάρθρώσης.

Στο πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε δεν χωράνε οι παραπάνω λογικές. Θα πρέπει λοιπόν η αριστερά στην ΑΣΟΕΕ, ξεκομμένη από διασπαστικές λογικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις, να αποτελέσει τον συγκροτημένο εκείνο πόλο που θα ανατρέψει το σκηνικό που χτίζει καθημερινά εδώ μέσα η ΔΑΣΠ. Επιλέγουμε το δρόμο της αμφισβήτησης, της αντίστασης και της αξιοπρέπειας!Μοιράσου το