Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Όχι μόνο δεξιά αλλά και αδέξια η ΠΑΣΠ

Φεβρουάριος 19, 2010 Πολιτικά Κείμενα

                                         ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΕΞΙΑ Η ΠΑΣΠ

Φαίνεται πως έχουν αναλάβει σοβαρά το ρόλο τους να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που θέλει να εφαρμόσει τα πιο σκληρά αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα. Μέτρα που θα ζήλευε και η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Η κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΠ «αγωνίζεται» προκειμένου να απονεκρωθούν πλήρως οι συλλογικές διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου, να εκλείψει η πολιτική συζήτηση και συνεπώς να μπορούν να εφαρμόζονται ανενόχλητα όλα τα κυβερνητικά μέτρα. Έτσι όχι μόνο σαμποτάρει τις διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων, όχι μόνο συκοφαντεί το ρόλο τους, αλλά πλέον κάνει άλλο ένα αδέξιο βήμα πίσω σαμποτάροντας και τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (μέσω του οποίου μπορεί να κληθεί Γενική Συνέλευση)!!! Στο πολλαπλό κάλεσμα για διεξαγωγή ΔΣ η ΠΑΣΠ γύρισε την πλάτη φανερώνοντας για άλλη μια φορά το άγχος της για τις Γενικές Συνελεύσεις και τις διαδικασίες όπου οι φοιτητές συζητούν πολιτικά ζητήματα.

Δεν αναμέναμε βέβαια από την ΠΑΣΠ να θίξει το θέμα της ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία, ούτε να πάρει θέση για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Δεν περιμέναμε καν να αφήσει τα προγράμματα μαθημάτων και να ασχοληθεί με τους 72 συμβασιούχους της ΑΣΟΕΕ που τους πετάνε στο δρόμο.
Περιμέναμε όμως τουλάχιστον να αναλάβουν την ευθύνη να στηρίξουν στο ΔΣ τη θέση τους, ότι  εν μέσω τέτοιων εξελίξεων στην οικονομία η ΠΑΣΠ επιλέγει να μην συμμετέχει σε Γενικές Συνέλευσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥΣΜοιράσου το